Lehetek terhes?

2018.07.19.
Tisztelt Doktornő!
Párommal 8 hónapja vagyunk együtt. Én 19, ő pedig 24 éves. Szinte mindig óvszerrel védekezünk, de néha elkap a hév minket ilyenkor is azonban komoly körültekintéssel csináljuk a dolgot, én mégis néha ideges vagyok ez miatt. Ilyen helyzetben párom letusol, nem megy el pisilni, és így "tisztán" behatol. Odafigyel nehogy jöjjön ki előváladék. Ha úgy érzi kezd veszélyesebb lenni a helyzet, azonnal óvszert húz és úgy folytatjuk. Így is lehetek terhes? Van egyáltalán rá esély?
Ez mellett egy másik fontos kérdésem lenne! Rivotril nyugtatót kell szednem és Scippa antidepresszánst pánikbetegségem miatt. Korábban Lyndinette fogamzásgátlót szedtem 1 hétig, de iszonyatos rosszulléteim lettek a 6.-ik nap körül. A nőgyógyászom azt mondta hogy a Rivotrilban található hatóanyag miatt a másik tabletta felfokozta a hatását. Azóta nem szedek fogamzásgátlót. Kérdésem pedig az lenne, hogy létezik-e olyan fogamzásgátló tabletta, ami ezen gyógyszerek mellett is szedhető? Esetleg tudna valamit javasolni?

Szakértőnk válasza a Lehetek terhes? kérdésre

Kedves Kérdező! Bár már nem vagytok már kamaszok, de még érdemes lehet a védekezésről bővebben tájékozódni. A megszakításos közösülés amit alkalmaztok a Pearl indexxel így jellemezhető: 35. Vagyis egy év alatt ezzel a módszerrel "védekezve" 100 nőből 35 lesz terhes. Tehát közel 50-50%, hogy terhes vagy-e. Az előváladék előre természetesen nem lemosható és természetesen nem szabályozható az ürülése. És tartalmaz hímivarsejtet. Ha nem akartok még kisbabát, akkor nem kellene kockáztatni. Elméletileg a pszichiátriai gyógyszerek és fogamzásgátlók szedhetőek gond nélkül. Ki kell próbálni egy másikat. Rengeteg féle van, melyeket a nőgyógyászok írhatnak fel Neked. Ha késik a mestruációd akkor tesztet kell csinálni vagy orvoshoz menni.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor