Mi lehet velem a probléma?

2017.08.13.
Tisztelt Doktornő!
16 éves lány vagyok és a barátommal 3 éve vagyunk együtt.
Néhány hónapja szerettünk volna először lefeküdni, de nem ment, mert nekem nagyon fájt. Azután még sokszor próbálkoztunk, és hatodik alkalommal sikerült. Viszont nagyon nem olyan volt, mint azt vártam. Kétszer feküdtünk le azután, hogy sikerült, de egyiknél sem bírtam pár percnél tovább, mert annyira kellemetlen érzés volt. Gondolom az ahogy hozzáért a méhszájamhoz, viszont nem gondolom, hogy lenne bármi fizikai probléma, mert nem fájt már vagy ilyesmi, meg egy évvel ezelőtt voltam orvosnál azzal, hogy mikor megjön, nagyon megvan és akkor megvizsgált és minden rendben volt.
Nagyon szeretem a barátomat és már a kapcsolatunk elején, mikor először volt petting, már akkor tudtam, hogy valami nem oké, de igazából egyáltalán nem érdekelt akkor még. Viszont nem élveztem vele akkor sem és most sem. Egyáltalán nem izgat fel, nem is jó érzés ha hozzám ér és ha megcsókol az is olyan semmilyen. Nem tud kielégíteni, még sosem mentem el úgy hogy ő csinálta nekem és nem is jó egyáltalán. Magamnak viszont megy tehát nem értem, hogy vele miért nem. Körülbelül fél éve kezdett el ez zavarni, és valamikor azelőtt óta vágyom a szexre is. Bár ez egy hosszabb folyamat volt, de akkor döntöttem el, hogy lefekszem vele. Reméltem, hogy jó lesz, de igazából nem tudom mit vártam ettől, ha semmi más sem jó. Barátom azt mondja, hogy az ő "hibája", viszont én nem vagyok ebben olyan biztos, mert nekem ő nagyon tetszik és volt egy srác, aki szintén ennyire tetszett, (ha nem jobban) és vele egyenesen rossz volt a csók. És olvastam olyanokat, hogy vannak olyan lányok akik sosem tudják élvezni senkivel. Viszont nem tudom, hogy én is ilyen vagyok-e, nagyon remélem, hogy nem. Mert mondjuk elképzelni dolgokat, fantáziálni a barátommal jó, meg úgy felizgat, de ha már ott vagyok vele akkor nem, és úgy nem is kívánom.
Meg amúgy nem tudom, hogy ez fontos-e, de anyum nagyon sokat "zaklat" azzal, hogy ne legyek terhes, meg mindig rákérdez erre ha van lehetősége (pedig nem is mondtam el neki, hogy lefeküdtünk) és ha mondom, hogy nem leszek meg hogy odafigyelek akkor mindig az a válasza, hogy nem tudok semmit, mert túl fiatal vagyok és nem tudom mitől lehetek terhes, viszont ez nem igaz, mert én elég elővigyázatos vagyok, meg mindig túlaggódom a dolgokat és ezért nagyon alaposan utána néztem a védekezéssel kapcsolatos dolgoknak. És másoktól is (család, barátok, ismerősök, vagy bárki) csak azt hallottam, láttam, vagy éreztem, hogy koraiak még az ilyen dolgok ennyi idősen és én nagyon magamra veszem ezeket. Sokszor volt bűntudatom is azok miatt amiket barátommal csináltunk, pedig így visszagondolva minden teljesen normális volt és most is az. Az első szexnél is bűntudatom volt, de szerencsére hamar elmúlt.
Nagyon aggódom emiatt és nem szeretnék szakítani barátommal, mert ha mással sem lenne jó akkor feleslegesen tenném tönkre a kapcsolatot. Ha volt valaha egyáltalán jó, mert most ez eléggé hiányzik belőle. Elnézést, hogy ilyen hosszan írtam le, de régóta nem tudtam elmondtani senkinek és nagyon remélem, hogy Ön már találkozott ilyennel és hogy van erre valamilyen megoldás.

Szakértőnk válasza a Mi lehet velem a probléma? kérdésre

Kedves Levélíró! Sok mindenre te magad válaszolsz és részben a környezetnek is van igazsága. A két fő ok, hogy tapasztalatlan vagy, vagy mindketten. Ami nemhogy baj, hanem most kezdtek élni, csak ebből adódik. Te magad sem ismered a tested és ígényeid. A másik a külsö nyomás, egyrészt hogy nagyon akarod, hogy menjen, hogy félsz, nem élvezed, bár szerintem csak nem mered, hogy bűntudatod van, és a terhességes kérdések nyomasztanak. De gond tuti nincs, senkivel sem. 1. Lassan!. Akár ismerd meg a saját tested, mi esik jól. Beszéljetek erről, legyen nyugodt körülmény az együttlétre. Igenis a pettingelés segít, ne csak a közösülésre fókuszálva, szerezzetek máshogy örömöt egymásnak (simogatás, csók). 2. a védekezés legyen biztos. Óvszer mellé vegyetek síkosítót. Sokat segít. Lehet óvszer márkát is cserélni. 3. Beszélj ha van tapasztaltabb lánnyal, de akár édesanyáddal. A fórumok nem mindig jók, sok a hülyeség. Idő, tapasztalat, síkosító, nyugalom. Nem lesz gond.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor