Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Lehetek terhes?
  

Lehetek terhes?

ora 2016-08-31 10:20:36

16 éves lány vagyok, és augusztus 12. veszítettem el a szüzességem. Védekeztünk óvszerrel, ami még a behatolás előtt felkerült, azonban nem vagyok biztos benne hogy nem szakadt ki, viszont ha ki is szakadt akkor maximum az előváladék juthatott belém. Attól esetleg lehetek terhes?
Már 15 napja késik, de arról is olvastam, hogy szüzesség elvesztése után a hormonok rakoncátlankodnak, mivel teljesen új dolog történt velem.
Félek is a nem kívánt terhességtől, esetleg a stressztől is késhet?
Illetve volt egy mandulaműtétem is azóta és azon is paráztam amiatt is késhet?
Mennyi az esélye hogy terhes lehetek???
Előre is köszönöm a választ.

Szakértőnk válasza a Lehetek terhes? kérdésre

Kedves Kérdező! Az előváladék is tartalmaz spermiumot. Mindig utólag ellenőrizni kell nem szakadt e ki az óvszer. 16 évesen nem biztos hogy rendszeres lehet amiatt késik, de a szüzesség elvesztése és késés illetve hormon eltérés nincs, tehát ez kizárva! A stressztől is késhet de ennyit nem biztos hogy kellene. Drogériában lehet tesztet venni, érdemes lenne egyet csinálni, majd nőgyógyászhoz menni, mert nem zárható ki a tehesség, ha nem tudjuk hogy szakadt volt-e az óvszer. Remélhetőleg nem. A jövőben óbszerrel is nagyon kell vigyázni, esetleg még fogamzásgátló felíratása jön szóba.

Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus

- hirdetés -