Fogamzásgátlás

2016.08.26.
Tisztelt Dr.Nő/Dr.Úr!
Áprilisban elkezdtem fogamzásgátlót szedni ( Roxanelle ) időközben ez megszünt és elkezdtem egy Altrofelle nevűt szedni. Jelenleg a második levél végén tartok, holnap kell elkezdenem a harmadikat. A menzeszem a tabletta váltás után is percre pontosan megjött. Hétfőn jött meg a második menzeszem az új tablettával, viszont semmilyen fájdalommal nem járt és sokkal kevesebb a vér mennyisége mint általában azt megszokhattam. Mióta szedem (április) azóta percre pontosan minden nap 16:15-kor beveszem.. 2x volt olyan h 10 perc késéssel vettem be.
Barátommal a tablettán kívül csak a megszakításos védekezést használjuk. Nem mehet el bennem max rajtam. Kb 2 hete ,miután elment vissza dugta "2 húzás " erejéig... A kérdésem az lenne, ha percre pontosan szedtem a gyógyszert akkor nem lehet probléma abból a 2 húzásból igaz??.
Megijedtem, mivel a vérzés mennyisége csökkent és így már nem tudtam másra gondolni csak arra hogy történt valami.. 19 éves vagyok a párom 26 jelenleg nem szeretnénk kisbabát, ezért van ez a nagy ijedség a részemről..
Tegnap belenyilalt a hasamba, lehet hogy paranoiás vagyok, de nagyon remélem , hogy a menzesztől nyilalt bele és nem mástól.
Ha az elejétől fogva pontosan szedtem és mindig időben jött meg , akkor nem lehet baj és az hogy most kevesebb a mennyiség az a gyógyszer miatt van . (olvastam hogy a gyógyszer miatt lehet kevesebb a mennyiség és hogy nincsen fájdalom ) Kérem nézze el nekem ha összevissza irtam, de nagy az aggodalom a részemről
Előre is köszönöm válaszát:
Bernadett ( 19)

Szakértőnk válasza a Fogamzásgátlás kérdésre

Kedves Bernadett! Nyilván soha nem nulla a teherbeesés kockázata, de azt gondolom mindent megtesznek. Nem hinném hogy terhes, a vérzés szokott csökkenni tabletta mellett, ha késne 4-5 napot csináljon tesztet vagy menjen nőgygyászhoz de nem hiszem hogy gond lesz

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor