Váltás menstruációs vérzésnél

2016.08.13.
Tisztelt doktornő!
18 éves lány vagyok. Menstruációm során mindig betétet használtam, de 1 éve körülbelül nagyon megváltozott a menstruációm. Rendszeresebb, és mindig nagyon fáj. Barátom van, de még nem történt meg vele az első alkalom, csak kisebb játékok voltak.
A menstruációm 1 éve nagyon elviselhetetlen az első 2 napban, már-már szinte rémálom. Nagyon sok vér folyik, és többszőr volt, hogy a betét ezt nem tudta kezelni kellőképpen, és véres lettem mindenütt. Már-már szinte félek kimenni a házból az első két nap. Tampont még soha nem használtam, igy nem nagyon tudom, hogy ,,müködik,,. Arra gondoltam, hogy az első két nap használnék tampont, hogy elkerüljem ezt a nyomasztó érzést, valamint a higiénia miatt, ami számomra ezekben a napokban nagyon szörnyű a nagy mennyiségű vér miatt..
A kérdésem az lenne, hogy megérné váltanom legalább pár napig? S hogy felilleszteni nehéz, mivel nem nagyon vagyok tapasztalt? Valamint az erős menstruációs fájdalom lehet valaminek az oka? Meg az erős vérzés az első két napban? Ha nagyon sok folyik, akkor milyen időközönként kellene cserélnem? Esetleg érzem én azt, ha már ,,megtelt,,?
Köszönöm szépen előre is a válaszát!!

Szakértőnk válasza a Váltás menstruációs vérzésnél kérdésre

Kedves Levélíró! Gyakori fiatalkorban hogy a menstruációs vérzés kifejezett fájdalommal jár. Emiatt lehet ilyenkor, akár megelőzően is nem szteroid fájdalomcsillapítót bevenni. A tampont nem nagyon lehet elrontani, a felhelyezésre a dobozában is van rajzolt minta, a legfontosabb hogy gyakran kell cserélni. De az erős vérzés miatt inkább keressen fel nőgyógyászt, megérne egy véleményezést (nem kell e labor a vérzékenység miatt, esetleg ultrahang, lehet tabletta javaslat)

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor