Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Lehetek e terhes?
  

Lehetek e terhes?

ora 2016-06-25 14:20:04

Több, mint 3 éve szedek fogamzásgátlót és eddig is fordult már elő, hogy kihagytam, de mindig odafigyeltem, hogy a leírtak szerint járjak el, de ez legutóbb nem jött össze.
A vizsgák miatt annyi minden volt a fejembe. Az utolsó előtti tablettát hagytam ki, amit másnap az útólsóval együtt vettem be és ezután mégis szünetet tartottam, pedig utólag kiderült nem kellett volna. Az utolsó két szemet szerdán vettem be, vasárnap voltam együtt a barátommal. Aznap délután/este szokott megjönni. Most kivételesen hétfőn jött meg helyette, de ezt a késést a két utolsó szem számlájára írtam. A menstruációm a szokásos hosszúságú, bőségű és színű volt.
Most viszont elkezdtem aggódni, hogy lehet mégis probléma van. Folyton figyelem magamat. A mellbimbóim mintha érzékenyebbek lennének, de alig észlelhetően és a mellem nem feszül, ilyeneket nem érzek. Egyszer keltem hányingerrel, de egy nagyon nehéz vizsga előtt és a hasam is görcsölt, de miután megírtam a vizsgát elmúlt.
De azóta még kétszer volt hányingerem. Egyszer reggel, egyszer meg egész nap, hullámokban. Mást nem érzek, nem eszek többet, nincs vizelési ingerem, nem kívánok más kajákat, mint eddig.
Viszont nagyon stresszes és szorongós típus vagyok - emiatt pszichológushoz is járok. És eléggé hipochonder is. A terhességtől pedig nagyon félek.
Nem tudom, hogy megint én beszélek be magamnak olyat, ami nincs vagy tényleg lehet probléma.
A következő tablettamentes szünet egy hét múlva jön.
Teherbe eshettem-e? Ha teherbe estem volna, akkor az a menstruáció még zavartalan lemegy és majd csak a következőnél fogom megtudni, hogy baj van-e? És tabletta mellett lehet vérzés úgy is, hogy terhes az illető, mert elvileg az nem igazi menstruáció?

Szakértőnk válasza a Lehetek e terhes? kérdésre

Kedves Kérdező! Remélhetőleg nem terhes, a biztonság kedvéért vegyen tesztet (drogéria), ha emellett is nyugtalan keressen fel nőgyógyászt. A tünetek azért nem specifikusak terhességre.

Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus

- hirdetés -