Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Sok a korkülönbség?
  

Sok a korkülönbség?

ora 2015-12-20 15:36:34
Én 14 éves vagyok, a barátom 28, 3 hónapja vagyunk együtt... A szüleimnek még nem mondtam el. Már a kapcsoltaunk eleje óta van petting, de neki ez nem elég. Én még fiatalnak érzem magam, ahhoz, hogy lefeküdjek vele, sőt még a pettinghez is. Tudom, hogy szüksége van rá, de nem szeretném, hogy kihasználjon. Tényleg nagyon szeretnem őt, és félek, hogy erre se fogok tudni nemet mondani. Mindig mondja, hogy szeret, de nem igazán érezteti, mindig fogdos, és rámmászik, olyan mintha tényleg csak a szex érdekelné...

Szakértőnk válasza a Sok a korkülönbség? kérdésre

Kedves Kérdező!

Egyébként 14 életévét NEM betöltött egyénnel konkrétan bűncselekmény bármilyen nemi kapcsolat, a petting is. De bizonyos esetekben a büntetőtörvénykönyv a 14 életévét betöltött, de a 18-at nem betöltött személy és 18. nál idősebb személy szexuális kapcsolatát is bünteti.

Nem jó ezt sem leírni, sem hallani, de ezt nem gondolnám a szerelemnek. De semmi esetre sem ideális. Egy 28 éves férfi és egy 14 éves lány között, ha három hónap után fogdosva, rádmászva akar "szeretni".

Nem hihető, hogy csak szerelemmel szeret és lehet hibát követsz el, ha részt veszel benne, feltehetően nem a Te érzelmi életednek megfelelően fog bevezetni a szerelem világába és lehet, hogy nem jó élménnyel indulsz majd neki a nemi életnek.

Valószínű a fiatalságod és ártatlanságod mozgatja.

A helyedben átgondolnám -e a kapcsolatotok biztos alapokon nyugszik-e ehhez, nem a Te korosztályoddal kellene  barátkozni, mi a közös pont a és érdeklődési kör a kapcsolatotokban. Valamint érdemes-e és megéri-e egy feltehetően a szülök elől és akár mások elől is eltitkolandó kapcsolatot fenntartani. Csak ügyesen és átgondoltan!

 Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus
Hirdetések