Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Ennyitől lehet baj?
  

Ennyitől lehet baj?

ora 2015-11-15 19:37:24
Kedves szakértő!
A menstruációm 5.napján járok, és ma lefeküdtem a barátommal, természetesen védekeztünk óvszerrel. És amikor elélvezett akkor még bennem volt a pénisze (rajta a gumival..) és úgy húzta ki hogy megfogta két oldalt. Van esély arra hogy kifolyt? Lehetek ennyitől terhes? (megfelelően viselte az óvszert, nem lyukadt ki ahogy nézem)
Meg lenne még egy kérdésem . Így az ötödik napon és az azt követö pár napban mennyi az esélye a teherbe esésnek? Mert azt olvastam hogy peteéréskor a legnagyobb. Menstruáció előtt és után pedig kevés.

Szakértőnk válasza a Ennyitől lehet baj? kérdésre

Kedves Kérdező!

Ha óvszerrel védekeztek, ami nem esett le és feltehetően nem is lyukadt ki, akkor a terhesség valószínűsége alacsony. A menszes első napjaiban valóban alacsonyabb a teherbeesés valószínűsége, de nem nulla. Legnagyobb eséllyel valóban a peteéréskor és tüszörepedéskor (kb.14 nap) lehet teherbe esni. "Szabályosan" alkalmazva a gumióvszert viszonylag nagy biztonság érhető el, de ha a későbbiekben aggodalmat jelent a terhességtől való félelem, az óvszer használata kiegészíthető különböző helyileg alkalmazható spermicid gélek alkalmazásával.Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus Dr. Ujj Zsófia - belgyógyász, hematológus
Hirdetések