Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Nagy az esély a terhesség...
  

Nagy az esély a terhességre?

ora 2015-11-08 10:23:54
Jó napot kívánok!
A következő problémámra szeretnék választ kapni:
Vasárnap (nov 1.) jött meg a menzeszem, az utolsó napján, csütörtökön együtt voltam a barátommal, elszakadt az óvszer, valószínűleg belém is élvezett, mert nem vettük észre azonnal a szakadást. Rohantunk esemény utáni tablettáért, még aznap este 8 órakor sikerült bevennem. Átlagosan 31 napos a ciklusom. Nagy eséllyel lehetek így is terhes? Nagyon félek, mert egyáltalán nem vagyunk felkészülve egy gyerekre, és ilyen még soha nem történt. Szükséges-e terhességi teszt és ha igen, mikor, milyen?
Ezenkívül nézegettem a különböző fogamzásgátló módszereket, de tablettát nem szedhetek trombózishajlam miatt, a méhen belülieket szült nőknek ajánlják, műtét nem megoldható 21 évesen. Mi maradt a gumin kívül? Nem szeretnék mégy egy ilyet átélni. Köszönöm a segítséget!

Szakértőnk válasza a Nagy az esély a terhességre? kérdésre

Kedves Kérdező!

Nem kell aggóndi a terhesség miatt szerintem, bár az elképzelhető, hogy most néhány ciklus felborul a tabletta miatt. Az óvszer biztonságosnak tekinthető, azért elég ritka, hogy elszakad, bár kétségtelenül kellemetlen, szorongást okozhat. 100%-os módszer nincs, még a tablettáknak is van "hibaszázaléka". Az óvszert kiegészíthetitek pl spermicid anyagokkal, így szerintem ez a legbiztosabb, nem hormonális módszer.Dr. Földi Ildikó - szakértő Dr. Földi Ildikó - szakértő
Hirdetések