Fájdalom székeléskor

2015.09.02.
Kedves szakértő!
A panaszom az lenne hogy a menstruáció első napján nagyon fáj a hasam, és a székelés is. 18 éves leszek az idén 13 éves korom óta menstruálok, mindig késik egy pár napot. Olvastam interneten hogy ezek lehetnek az endrimendiózis tünetei is. Viszont szeretkezés közben csak azért fáj, mert (gondolom) nem tágutan ki annyira (egyszer voltam együtt a barátommal).
És ez a fájdalom, székeléskor ilyen nagyon erős szúró érzés, a hasi fájdalom pedig olyan mint amilyen szokott, de van olyan is amikor szúró érzést érzek a bal oldalt (lent a hasamnál), ez a fájdalom a menstuációs fájdalom után jelentkezik (még az első nap) de a többi napon már tényleg semmi bajom.
Remélem érthetően írtam le
Köszönöm szépen a válaszát!

Szakértőnk válasza a Fájdalom székeléskor kérdésre

Kedves Kérező!

Valóban, utalhat az erős fájdalom endometriózisra, de önmagában a menstruáció is okozhat székelési panaszokat, fájdalmas székletürítést, hasmenést.Fontos, hogy ezeken a napokon, vagy már a menzesz közeledtekor próbálj meg úgy táplálkozni, hogy a széklet laza legyen (sok zöldésg, gyümölcs, rostok, pl zabkorpa fogyasztása, bőséges folyadékfogyasztás, esetleg enyhe hashajtó hatású ételek, mint pl lekvárok, szilva stb fogyasztása). Ha a panaszaid nem enyhülnek, vagy fokozódnak, érdemes nőgyógyászt felkeresned, aki vizsgálat után pontosabban látja, felmerül-e az endometriózis lehetősége.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor