Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Mikor kell védekezni?
  

Mikor kell védekezni?

ora 2015-07-02 19:02:58
Tisztelt Doktornő! A barátommal először szeretnénk pettingelni, illetve az orális szexet is ki szeretnénk idővel próbálni, ha kicsit jobban összeszoktuk az ágyban, ezért szeretném megkérdezni, hogy mikor szükséges az óvszer használata? Sok helyen utánaolvastunk, de nem kaptunk egyértelmű választ arra, hogy az orális szex vagy a petting alkalmával kell-e óvszert használnunk.
A másik fontos kérdésem lenne, hogyha sor kerül a behatolásra, akkor elegendő -e az óvszeres védekezés? Fogamzásgátlót nem szeretnék szedni, ezen kívül milyen lehetőségek vannak?
Válaszát előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Mikor kell védekezni? kérdésre

Kedves Kédrező!

Pettingelésnél , orális szexnél a terhességtől való védelem szempontjából nem szükséges óvszert használni, ha azonban a nemi betegségektől is szeretné valaki védeni magát akkor pl orális szexnél is érdemes. Más kérdés, hogy erős, tartós bizalmi kapcsolatban nem biztos, hogy erre van szükség, ha mindkét fél egészséges és bízik egymásban. Amikor a hímveszző behatol a hüvelybe, abban az esetben érdemes mindig óvszert használni, ez elegendő védekezési módszer. Léteznek még pl. hüvelyi spermicid (spermiumokat károsító hatású) gélek, vagy pl a megszakított közösülés, de egyik módszer hatékonysága sem éri el az óvszerét, és inkább csak összeszokott pároknak és szabályosan menstruáló nőknek-, akik pontosan ismerik, érzik a  naptár és a különböző testi jelek alapján, hogy a ciklusuk melyik részén tartanak- ajánlják.Dr. Földi Ildikó - szakértő Dr. Földi Ildikó - szakértő
Hirdetések