Hogyan hozzam előre a menstruációmat?

2015.06.22.
Kedves doktornő/úr!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan hozzam előre a menstruációmat. Július 14-21 tengerhez megyek nyaralni, 23-25 pedig (50% hogy a szüleim nem engednek el) sátorozni mennék. Nekem pedig 15-re kellene hogy megjöjjön. Persze még egyáltalán nem rendszeres, még csak fél éve volt az első. Semmiképp nem próbálkoznék gyógyszerekkel, tamponnal. A neten olvastam a rozmaringteáról, a meleg fürdőről, és az aviva tornáról. Ezek mennyire hatásosak? Ha eléggé, akkor tudna nekem torna mozdulatokat írni, vagy ajánlani ilyen oldalt?
Azt is szeretném megkérdezni, hogy ha már megvan, akkor mivel gyorsíthatom az elmúlását? Ételek, mozgás?
Ezenkívűl még ha esetleg mégsem sikerülne és nem tudnék fürdeni akkor hogyan mondjam meg a tíz éves húgomnak? Mármint... hogyan magyarázzam el az egészet?
Válaszát előre is köszönöm!
12/L

Szakértőnk válasza a Hogyan hozzam előre a menstruációmat? kérdésre

Kedves Kérdező!

Ha rendszertelen a vérzésed, nem hiszem,hogy tudnád befolyásolni, hiszen azt sem tudhatod pontosan, mikorra várható, az általad felsorolt praktikák szerintem nem igazán hatásosak. A menses biztos kihagyását/eltolását hormonális fogamzásgátlókkal lehet elérni, úgy, hogyha nem tartanak szünetet a nők a szedés közben.

Azt javaslom, inkább készülj fel minden lehetőségre, arra is ha éppen a nyaralás alatt jön meg a menzesz. Tamponnal lehet strandolni, ha nem szeretnél lemondani a strandolásról, a legkisebb mérettel megpróbálkozhatsz. Próbálj olyan programokat is tervezni magadnak, amike esetleg akkor is jók, ha nem tudsz strandolni. testvérednek szerintem elmondhatod őszintén a dolgot, vagy anyukáddal együtt leülhettek, és megbeszélhetitek, hiszen 1-2 év múlva ő is "nagylánnyá" serülhet, és biztosan örül majd, ha lesz valaki, egy tapasztalt nővére, akivel megbeszélheti ezeket a problémáit.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor