Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Viszkető érzés
  

Viszkető érzés

ora 2015-04-23 21:24:48

Kedves Doktornő!
19 éves lány vagyok. Egy visszatérő problémáról szeretnék beszámolni. 1-2 alkalommal előfordult velem, hogy erős viszketést éreztem odalenn és most megint jelentkezett. Nem igazán tudom behatárolni, hogy hüvely vagy húgycső irritáció ez, úgy mindenhol viszket. Úgy tűnt fel, hogy főként menstruáció előtt jelentkezik. Semmilyen más panaszom nincs, nincsen furcsa folyásom, de a viszketés pár napig elég erős. Lactacyd mosakodógél pár nap alatt teljesen megszüntette a panaszokat az előző esetekben, jelen esetben még várom hogy hasson.
Az lenne a kérdésem, hogy ön szerint akkor is forduljak orvoshoz ha megszűnnek a panaszok? Lehetséges, hogy ez valamilyen fertőzés? Azt megszüntetné a Lactacyd? Vagy nyugodjak meg és annyi az egész, hogy kicsit érzékenyebb a bőröm odalenn?
Nagyon köszönöm a válaszát!

Szakértőnk válasza a Viszkető érzés kérdésre

Kedves Kérdező!

Többféle oka is lehet, lehet pl gombás fertőzés is, erősebb folyás nélkül is. Próbáljon ki valamiylen recept nélkül is kapható gombaellenes készítményt (pl Caneseten krém). A nyár közeledtével érdemes néhány higiéniai dologra jobba odafigyelni, pl pamut fehérneműt hordani, a bugyikat mosásnál klór tartalmú fertőtlenítővel kezelni, vagy időnként magasbb hőfokon (pl 60fok) kimosni, napon szárítani. A túlságosan szűk nadrágok is okozhatnak irritációt, viszkető érzést.

Ha nem szűnik meg taljesen a pansza, és hónapról hónapra visszatér, érdemes azért nőgyógyászt felkeresnie, akkor, amikor éppen panaszos, mert egy vizsgálat után azért sokkal többet tud mondani.Dr. Földi Ildikó - szakértő Dr. Földi Ildikó - szakértő
Hirdetések