Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Kedves Doktornő!
  

Kedves Doktornő!

ora 2015-03-10 23:53:11

Több kérdéssel fordulok Önhöz, melyet másnak nem nagyon tudok feltenni.
1. 15 éves vagyok, majdnem nap rendszerességgel szoktam maszturbálni. Nem korai ez még ilyen korban? Önnek mi a véleménye? Mások is szoktak?
2. Második kérdésem is ezzel kapcsolatos. Szerintem anyukám tudja, hogy szoktam maszturbálni. Kérdésem, hogy mit mondjak neki erről, ha szóba hozza? Nem tudom mi lenne róla a véleménye.
3. Ön szerint beteges, ha egy lány pornót néz? Mert én szoktam, és néha el is szégyellem magam miatta. Szülőként ezt el tudná fogadni?
Egyenlőre ezek a kérdések vannak, előre is köszönöm a választ!

Szakértőnk válasza a Kedves Doktornő! kérdésre

Kedves Kérdező!

1. Véleményem szerint serdülő korban a saját test megismerésének, a szexuális élet tanulásának, kíváncsiságnak része lehet a maszturbáció, és nem lehet megmondani, mennyi az egészséges, van akinek nincs ilyen igénye, vagy kevesebb, van akinak nagyobb, hiszen a szexuális étvágy sem egyforma mindenkinél. Ha lesz majd olyan partnere, akivel szexuális kapcsolatot tud létesíteni, valószínűleg a csökkenni fog az önkielégítés iránti igénye.

2. Nem baj, ha tudja, vagy szóba hozza az anyukája, bár kezdetben kényes témának tűnhet, de lehet belőle egy jól sikerült beszélgetés a szexuális életről, annak fontosságáról, fiúkról...stb, lehet, hogy saját tapasztalatait, véleményét is elmondja. Nem hiszem, hogy megvetné, büntetné emiatt, hiszen ez természetes dolog.

3.Kamaszkorban természetes, hogy fokozódik a szexualitás iránti érdeklődés, és nyilván ezek a tartalmak is elérhetők. Nem baj, ha lát ilyet is, de rendszeres nézésnek, főleg ha még egyáltalán nincsen semmilyen valós párkapcsolati tapasztalata, az a veszélye, hogy egy olyan világot állít be, ami hamis, olyan képet alkot a szexuális együttlétről, ami később frusztrációt okozhat. Véleményem szerint próbájlon inkább a kortársaival ismerkedni, beszélgetni, valós kapcsolatokból valós érzelmi és testi tapasztalatokat gyűjteni!Szülőként is ezt javasolnám a lányomnak.Dr. Földi Ildikó - szakértő Dr. Földi Ildikó - szakértő
Hirdetések