Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Védett vagyok?
  

Védett vagyok?

ora 2015-02-24 17:07:27

Üdvözlöm,
azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a terhességgel szembeni védettség fennáll-e az esetemben?
Január elején kezdtem el fogamzásgátlót szedni(elizette), azonban az utolsó előtti szemet 12 óránál később vettem be. A tájékoztató szerint a védettség megmarad, ha nem tartok ilyenkor szünetet, hanem folytatom a tabletta szedését a következő levéllel, ám menstruációszerű vérzés jelentkezhet. 5 napra rá voltam együtt a párommal, egyéb védekezés nélkül, hittem a tájékoztatónak, hogy védett vagyok ugyanúgy. Ezután jelentkezett is a menstruációszerű vérzés február 2. hetében, azonban még most is tart. Nem sok, sötétbarna, apró "nyálkadarabokkal". Azóta még egyszer - mikor nem barnáztam - voltam együtt a párommal, utána viszont megint jelentkezett ez a kis vérezgetés, ez tart azóta kis. A mellem - remélem a fogamzásgátlótól, mert a szedés 2. hetétől, amikor még egyáltalán nem volt szex - nőtt, kicsit érzékeny lett.
Mit gondol? Ugye nem lehet ez terhesség? Azt az egy "késést" kivéve gyakorlatilag órára pontosan szedtem/szedem a gyógyszert.
Válaszát előre is köszönöm

Szakértőnk válasza a Védett vagyok? kérdésre

Kedves Kérdező!

Valószínűleg védett, de ha a barnás, pecsételő vérzés a következő, szabályosan szedett ciklusban is jelentkeznik, akkor forduljon nőgyógyászhoz. A legbiztosabban egy terhességi teszttel zárhatja ki a terhességet. A hormonális fogamzásgátló tabletták nagyon jó hatásfokkal védenek, és ha valaki emellett esik teherbe, az általában a rendszertelen vagy kimaradó tablettaszedés miatt van.Dr. Földi Ildikó - szakértő Dr. Földi Ildikó - szakértő
Hirdetések