Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Lehet ebből baj?
  

Lehet ebből baj?

ora 2015-02-21 07:53:35
Kedves Szakértők! A barátommal pont az ovulációm környékén voltunk együtt(nem tudom pontosan behatárolni mert rendszertelen a menstruációm)és védekeztünk óvszerrel. Azonban az előjáték közben még nem került fel a gumi csak az első behatolás előtt. Néhányszor hozzáért a pénisze a hüvelyemhez/környékéhez. Én úgy gondolom nem lehet baj, de egy szakértő véleménye mégiscsak megbízhatóbb. Vezethet ez terhességhez?
A másik kérdésem, hogy nagyon szeretnék már elmenni nőgyógyászhoz mert a menstruációm két dolog miatt nagyon zavar: rendszertelen és a hasam pedig annyira görcsöl hogy többször előfordult már hogy haza kellett jönnöm az iskolából/el sem tudtam menni oda. A gyógyszerek pedig nem segítenek. Úgy tudom hogy a fogamzásgátló megoldaná vagy legalább enyhítené ezeket. Ez valóban így van? És a nőgyógyász rá fog kérdezni hogy szeretnék-e, vagy nekem kell megkérnem hogy írjon fel?
Válaszát előre is köszönöm,
Egy 17 éves lány

Szakértőnk válasza a Lehet ebből baj? kérdésre

Kedves Kérdező!

Ne aggódjon a terhesség felől, nem valószínű, hogy így teherbe eshetett. A nőgyógyászati vizsgálat valóban fontos lenne, egyrészt a rendszertelenség, másrészt az erős görcsök miatt, lehet, hogy tud olyan gyógyszeres vagy egyéb fájdalomcsillapítást javasolni, ami működhet. Ha Önnek megfelelő az óvszeres védekezés, és nem szeretne igazából tablettát, nem javaslom a gyógyszer szedését. Valóban enyhíthetne a panaszokon, de egy még éretlen, fiatal hormonrendszert  nem tartanék helyesnek hormonokkal elnyomni, ahelyett, hogy kivárnánk, míg magától beáll az egyensúly, ez sokszor csak első menses jelentkezése után 4-5 évvel következik be. Ha fogamzásgátlás céljából szertné a tablettát, akkor  érdemes ezt a nőgyógyásznak felvetni. A menstruációs panaszok kezelésében sok gyógyszer nélküli alternatíva is van, pl relaxáció, intim torna, ajánlom, olvassa el Kriston Andrea Intimtorna című nagyszerű könyvét. Ha teheti törekedjen a természetes, hormonmentes megoldásokra!Dr. Földi Ildikó - szakértő Dr. Földi Ildikó - szakértő
Hirdetések