segítség kérés

2014.12.18.
Kedves Doktor Nő!
Kérem segítsen nekem.
2014. Október. 17-én volt az utolsó menstruációm első napja. Október 21-én múlt el. 28napos a ciklusom. Számításaim szerint november 3-4-5. napja volt a peteérésem legtermékenyebb időszaka. Innentől a beágyazódás és vándorlás átlagos 12 napjával számolva az körülbelül november 17-e. A következö menstruációmnak ekkor kellett volna jelentkeznie de enyhébb görcsök kivételével ez teljesen elmaradt. December 3-4-5-6. napján eleinte barna folyásom volt majd delutánonként nagyon mérsékletes vérzésem. Egy két cseppnél kicsivel több, de egyáltalán nem volt rendes menstruáció se színre se állagra, így én nem is nevezném annak.
Néha gyenge alhasi szúrásaim vannak. Jöttek ki rajtam pattanások ami rám soha nem volt jellemző. Elég fáradékony is vagyok. Délutánonként elálmosodom és reggelente nehezen ébredek. Az étvágyam változó. Enyhe székrekedésem is van. Néha émelygek. Nem hányinger csak kovályog a fejem enyhe fejfájással kísérve, ez egy-két hete tart és hol jobb hol rosszabb. Elég ritkán nagy hirtelenjében elszédülök de ez rövid ideig tart csak. A mellem nem érzékeny csak ha megnyomom és azt sem érzem, hogy feszülne.Híztam 2kgot az elmúlt egy hónapban így vagyok 45kg és a hasam mindig olyan mintha nagyon jóllakott lennék.
Az elmúlt két hétben csináltam 4db x-epil terhességi gyorstesztet kettesével egy hét szünettel közte. Mind negatív lett.. Viszont olvastam és van is olyan ismerősöm akinek a 10-13. hétig nem mutatta ki a teszt, hogy terhes.Internetes kalkulátor szerint 7-8. hétben járhatok. December 23-ára kaptam időpontot a nőgyógyászhoz de jó lenne tudni mire számíthatok. Ön szerint mindezek alapján lehetek terhes? És ha igen elég lesz a vizsgálat után elkezdeni szedni a terhes vitamint és a folsavat? Illetve múlthéten beteg voltam és megittam két darab neo citran és két darab coldrex port árthatott a babának? Emiatt is nagyon aggódom. Válaszait előre is köszönöm!
Tisztelettel: K. Diána

Szakértőnk válasza a segítség kérés kérdésre

Kedves Diána!

A terhességi tesztek nagyon ritkán adnak álnegatív/álpozitív értékeket, legtöbbször akkor, ha valaki bizonyos gyógyszereket szed, de ezek a használati utasításon fel vannak tüntetve. Tehát az Ön esetében nem valószínű, hogy terhességről van szó, hanem inkább hormonális zavar okozta vérzéskimaradás lehetett. Nőgyógyászati vizsgálat meg fogja nyugtatni.

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor