Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Szexuális probléma megold...
  

Szexuális probléma megoldása de hogyan ?

ora 2014-12-14 10:56:08
Tisztelt Kamapszpanasz,,Tisztelt Doktornő
Próbálom röviden tömören leírni a kérdésemet! Barátnőmmel 3 és fél éve tart kapcsolatunk. Távkapcsolatban éltünk durván 3 éven keresztül,200km választott el minket. Mivel nagyon megszerettük egymást ezért tartós kapcsolatként tekintek rá hisz a távolság ellenére kitartottunk egymás mellett még ha ritkán is tudtunk együtt lenni. Barátnőm 16 éves én pedig 18 voltam mikor összejöttünk.
Túl hamar szerettük volna egymást testileg emiatt nem sokkal összejövetelünk után elkezdtünk pettingelni majd következett volna a szex.. Ő is szerette volna de mire odakerültünk nem volt felkészülve rá és sírt is ezért nem erőltettük. Próbálkoztunk még egyszer de az is kudarcba fulladt. 1 év eltelte után sikerült túl lenni az első szeretkezésen. Ezután mikor hétvégékre elmentem hozzájuk erőltetetten zajlott a szex mivel én nagyon szerettem volna neki pedig voltak pillanatok mikor semmi hangulata és kedve nem volt hozzá. Mindig is fájdalmas érzéssel kezdődött a szex részéről hiába izgattam fel,hiába használtunk síkosítót. Most ott tartunk,hogy szeptemberbe összeköltöztünk és együtt lakunk.
Azóta kb 10 alkalommal szeretkeztünk összesen és a mai nappal kiborult minden és leírta mit érez a szexuális életünkkel kapcsolatban. Konkrétan mindent,hogy nem kívánja sem a szexet de engem sem már úgy és elég régóta van így, teljesen befeszül az egésztől és görcsbe lesz ha csinálni akarnánk. Mondtam neki menjünk el orvoshoz aki ezzel foglalkozik de ő ellenzi mert,hogy ez nem olyan dolog és hátha megoldódik.
Én rettentően szeretem még most is és nem szakítottunk csak egy általam féltékenységből kirobbantott beszélgetés következtében írta le. Most betegesen össze vagyok törve és zavarodva,hogy ha ez nem oldódik meg akkor mi lesz velünk. Sajnálom nagyon,hogy ilyen hamar elkezdtük de már nem tudom visszapörgetni az időt. :( :( Barátnőm 19 ,én pedig 22 éves vagyok Talán minden leírtam amit akartam nagy rémültségemben.
Nem tudom mitévő legyek és kihez forduljak ezért gondoltam Önöknek írok üzenetet hátha tudnak segíteni valamiben!
Várom válaszukat! Előre is nagy köszönettel!

Szakértőnk válasza a Szexuális probléma megoldása de hogyan ? kérdésre

Kedves Levélíró!

 

Lehetséges, hogy a kapcsolatotok kezdetén túlságosan hamar követték egymást az események, és ez vezett a jelenlegi helyzethez. Talán akkor nem voltatok egy hullámhosszon és valahogy azóta sem sikerült. A barátnőd meg akar felelni neked és az "igényeidnek", akár azon az áron is, hogy ő maga nem érzi jól magát ebben a szituációban.

Szerintem nagyon jó, hogy sikerült elmondania a problémát, és te pedig megértően reagálsz rá, és keresitek a megoldást. Sokat kellene beszélgetnetek mindarról, amit köztetek zajlik. Mi miatt taszítja az együttlét a párodat? A fájdalom rendszeresen fellép? Élvezi-e időnként az együttlétet?

A fájdalom hátterében állhat szervi ok is, emiatt mindenképpen el kell menni nőgyógyászhoz. Ugyanakkor lelki ok, a szorongás is magyarázhatja a panaszt.

Szerintem magát a szeretkezést nem szabad erőltetni. Töltsetek több időt együtt, beszélgessetek vagy mozduljatok ki.Érdemesebb volna egyelőre a pettingnél maradni, valószínűleg nagyon felszabadítóan fog hatni a párodra, hogy nem kell "teljesítenie". Talán ezzel pozitív változás veszi kezdetét.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések