Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Mit kell tudni a biztonsa...
  

Mit kell tudni a biztonsagos eggyuttlethez?

ora 2014-12-06 21:09:14
ÜDV! Ismet en!
Lenne par kerdesem...
1-Mikor van a peteeres?
(Azt hallottam hogy menszesz elott 2 het)
Es ez valtozhate?
2-Mi az ovolacio?
3-Milyen ilyesmi dolgokat kell tudni annak aki.nemi eletet el, a terhesseg megelozese erdekebe...mikor szabad leginkabb mikor nm ajanlott egyaltalan.
Van meg tudnivalo?
4-A ferfiaknal is van olyan idoszak amikor a spermak jobban mukodnek..vagy nem is tudom hogy kerdezzem.

Szakértőnk válasza a Mit kell tudni a biztonsagos eggyuttlethez? kérdésre

Kedves Kérdező!

-A menstruációs ciklus napjainak számából le kell vonni 14-et, általában akkor van a peteérés,pl 28 napos ciklus esetén 14. napon, 32 napos ciklus esetén 18. napon, de rendszertelen menstruáció esetén ezt nehéz pontosan megmondani.

-Az ovuláció peteérést jelent, amikor az érett petesejt kilőkődik a petefészekből és elindul a méh felé, hogy ott találkozhasson egy hímivarsejttel.

-Terhesség megelőzésére számos fogamzásgátlási módszer létezik, a naptármódszer, amikor a ciklusok hosszából próbálnak következtetni a peteérés lehetséges napjaira, és akkor kerülni az együtt létetet, vagy más kiegészítő módszert alkalmazni meglehetősen bizonytalan. Érdemes más, biztosabb módszert választani, vagy a módszereket kombinálni (hormonális fogamzásgátló, óvszer, hüvelyi spermicidek stb.)

-Az egészséges férfiak minden ejakulációja tartalmaz megtermékenyítésre alkalmas hímivarsejteket.Dr. Földi Ildikó - szakértő Dr. Földi Ildikó - szakértő
Hirdetések