Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / nem jött meg
  

nem jött meg

ora 2014-11-11 20:43:24
Kedves doktornő!
Nekem egy olyan jellegű problémám lenne,hogy 6 hónapja nem jött meg. Terhes biztosan nem vagyok nem volt szexuális kapcsolatom. Mindig is későn érő típus voltam ha jól emlékszem 8 osztályban jött meg először. Sokszor volt ilyen késés 1-vagy 2 hónapot. De most nem jött meg 6 hónapja,és most nagyon fájt a hasam,és fel is dagadtam (a 6 hónap alatt volt már ilyen) de most nagyon görcsöltem és meg is jött de nem rendesen csak nagyon gyengén. Ez az állapot tartott kb 3 napig aztan elmult vagyis azt hiszem.Szoval mindig is elég rendszertelen volt de most sokat késik. Elkezdtem pont akkor kevesebbet enni,nem olyan drasztikusan de olvastam hogy ez is okozhatja. Orvoshoz nagyon nem szerenték elmenni ameddig nem muszály. Eléggé kezdek ideges lenni emiatt.
Mitől lehet ez?
Válaszát előre is köszönöm!:)

Szakértőnk válasza a nem jött meg kérdésre

Kedves Levélíró!

Ha az életmódod, súlyod nem változott drasztikusan, akkor nem hiszem hogy ilyen hosszú kimaradásnak ehhez köze lenne. Számtalan oka lehet a szabálytalan vérzésnek, ez az első vérzés utáni néhány évben akár még normális is lehet.

Mivel a háttérben hormonális rendellenesség is állhat, célszerű volna mégis elmenni egy nőgyógyászati vizsgálatra. Így megnyugodnál, plusz jó eséllyel sikerülne szabályosabbá tenni a ciklusodat.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések