Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Menstruáció miatt?
  

Menstruáció miatt?

ora 2014-11-01 09:21:13
Tisztelt Doktornő! Azzal a panasszal fordulnék önhöz, hogy a tegnapi nap (október 31) megjött a menstruációm viszont nagyon erős és ijesztő tüneteim voltak. Előző ciklusom az elejétől hőmérővel mérem a reggeli testhőmérsékletemet (reggel 5 órakor mivel akkor kell felkelnem iskolaidőben). A menstruációm első napján 36.9 volt a hőmérsékletem, majd másnap leesett 36.5re és 15 napig 36.4-36.6 között ingadozott, azután október 17én felugrott 36.8ra (gondolom ekkor volt az ovulációm) és az ezt követő napokban (pontosan 13 napig) 36.8-37.1 között volt.
Október 30án újra vissza esett 36.5re, viszont a menstruációm nem jelentkezett. A mellem pontosan egy hete fáj, érzékeny. Alhasi görcseim is vannak de csak néha, viszont gyakran fájdogál máshol is a hasam, előfordul hogy kb a bal oldali petefészkemnél szúrást érzek, és a derekam is fáj, ahogy szokott. A barátommal a hónapban háromszor voltunk együtt. Október 10én, 14én, és 24én. Mivel úgy gondolom, hogy az ovulációm 17én volt, annak a környékén nem voltunk együtt. A tegnapi nap(október 31) jött meg. (Erős vérzéssel már rögtön.) Déleéőtt már erősebben görcsölt a hasam és ez a görcsölés fokozódott. 13 óra környékére már nagyon rosszul voltam. Éppen a buszon álltam amikor hirtelen nagyon melegem lett, elkezdett az egész testem bizseregni és egyszer csak nem láttam semmit aztán pedig a fülem is elkezdett zúgni. Se nem láttam, se nem hallottam. A barátom elmondása szerint semmire nem reagáltam és a lábaim kezdtek összecsuklani. Ekkor megfogott és vagy egy percig igy voltunk. Ezután a friss levegőn jobb lett viszont rettenetes hányigerem lett és nagyon fáztam. Mára a vérzésem elég erős,(viszont a hőmérsékletem 36,8 annak ellenére, hogy már két napja 36,5 volt) olyan mint szokott lenni és a hasam is görcsöl még. Mi lehet a probléma? Hormonális baj, ciszta VAGY lehetek terhes a leírtak alapján? (hallottam olyat, hogy menstruálnak terhesség alatt) Nagyon félek, mert még ilyen nem volt. Tervezem, hogy menjek nőgyógyászhoz, viszont eddig még nem szántam rá magam mert nagyon szégyenlős vagyok és félek is, de tudom, hogy mostmár muszáj lesz. Főleg most, hogy ez történt attól rettegek, hogy valami nagy baj lehet. Anyukám azt mondta, hogy csak egy kicsit leesett a vérnyomásom mert amugy is vérszegény vagyok. Kérem segítsen. Válaszát előre is nagyon köszönöm. K

Szakértőnk válasza a Menstruáció miatt? kérdésre

Kedves Levélíró!

A rosszullét valóban vérnyomáseséssel lehetett összefüggésben, esetleg a görcsök is kiválthatták. Terhességtől nem kell a leírtak alapján tartani. Érdemes odafigyelni a bőséges folyadékfogyasztásra, illetve ha jellemzően kifejezetten erős a vérzés, akkor szükség volna egy vérképvizsgálatra is, a vérszegénység kizárása miatt.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések