Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Első együtlét
  

Első együtlét

ora 2014-10-15 19:48:56
Kedves Doktornő ! Egy hete hogy először lefeküdtem a barátnőmmel neki és nekem is az volt az első igazi együtlétünk . Az együtlét közben nem védekeztünk semilyen módszerel nem élveztem belé de előváladék bisztos hogy volt és most én és a barátnőm is nagyon félünk attól hogy teherbe eshetett . A menstruáció jövő héten lesz eddig minden ugy van nálla mindt ahogy a menstruációnál szokott lenni azok jellek vannak. Az lenne a fő kérdésem ha tényleg teherbe esett mit tehettünk ? Ő a legjobban attól fél hogy utánna nem lehet többet gyereke ha orvosi beavatkozás történik. Nagyon remélem hogy tud adni valami tanácsot mit tehetünk mert még nem állunk készen ahoz hogy szülőké váljunk .
Előre is köszönöm a segitségét !!!

Szakértőnk válasza a Első együtlét kérdésre

Kedves Levélíró!

Az ilyen leveleket szomorúan szoktam olvasni.. Idézek abból, amit írtál: "még nem állunk készen ahhoz hogy szülőkké váljunk"-"nem védekeztünk semmilyen módszerrel". Az esetleges nem kívánt terhességre mindenképpen gondolni kell, és meg kell azt előzni. Az abortusznak sok (fizikai és lelki) negatív hatása lehet, ezek közül az egyik (nagyon ritka), hogy esetleg nehézségek léphetnek fel a későbbi teherbe esésben.

Ha a vérzés nem jön meg a szokott időben, akkor csinálni kell egy terhességi tesztet. Amennyiben pozitív lenne (vagyis terhesség áll fenn), akkor mihamarabb nőgyógyászhoz kell fordulni. A leveled alapján nagyon fiatalok lehettek, tehát orvosi vizsgálatra szülővel kell menni.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések