Tanácstalan vagyok

2014.10.13.
Kedves Doktornő!
17 éves lány vagyok,olyan problémával fordulnék Önnhöz,hogy kb.13 éves koromban megjött a menstruációm utána egy ideig jó volt,aránylag rendszeres is,viszont körübelül egy éve kimaradásaim vannak,vagy a menstruációm "ideje" alatt nem vérzek hanem ilyen barnás váladék jelenik meg,ez mitől lehet ? komolyabb problémám lehet belőle ?
és van még egy nagy félelmem,3 hónapja élek nemi életet a barátommal,védekezünk,egyszer sem szakadt ki az óveszer,viszont az elmúlt hónapban nem jött meg (bár ugye ez nálam ez nem jelent semmit ) és mostanában folyamatos puffadtság érzet van a hasamban,néha rendesen fáj is,kellemetlen..mások azt mondták h vakbél gyulladás jele is lehet ez ,de szeretnék megnyugodni.
Előre is köszönöm válaszát!

Szakértőnk válasza a Tanácstalan vagyok kérdésre

Kedves Levélíró!

Ha a kezdetben viszonylag rendszeres ciklus a későbbiekben felborul, akkor célszerű a háttérben valamilyen okot keresni. Megijedni nem kell, a női nemi hormonok szintjének viszonylag kis változása is okozhat cikluszavart.

Tehát célszerű sort keríteni egy nőgyógyászati vizsgálatra, most pedig a vérzés kimaradása miatt csinálj egy terhességi tesztet. Ha az elvi esély megvan a terhességre (=élsz nemi életet), akkor ezt kell elsőként kizárni.

A hasi panasz hátterében számos ok állhat, de pont emiatt lesz hasznos a vizsgálat. Egyébként nem tartom kizártnak, hogy petefészekciszta okozza a panaszaidat.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor