Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Hogyan mondjam el anyanak...
  

Hogyan mondjam el anyanak...

ora 2014-10-01 16:55:53

Kedvesdoktorno,17 eves lany vagyok,edeanyam 49,s gondok vannak a menstruaciommal.Mindig is bajok voltak ezzel,,volt hogy 3 honapig nem jott meg.Akarhanyszor elmentem a gyogyszertaba kerni valamilyen teat,vagy gyogyszert annak erdekeben hogy jojjon meg,a gyogyszertaros azt ajanlotta hogy menjek el szakorvoshoz, Eddig nem akartam elmenni,de ugy erzem mostmar elegge felkeszultem ra hogy elmehessek. Az a baj hogy nem egyedul mennek el,hanem edesanyammal,aki nagyon szeret es megbizik bennem stb. Felek elmenni a vizsgalatra,hogy az eredmenybol esetleg kiderul e az hogymar nem vagyok szuz,ugy gondolom h ha ezt edesanyam megtudna,egy vilag dolne ossze benne. S ettol nagyon felek,en tudom azt hogy szeretem a baratomat,es azt is tudom hogy mit hogyan csinalok,hiszen vedekezunk minden alkalommal. Azt hogy edesnyam ezt megtudna,nem volna a legjobb dolog,mast mindent elmondok neki,de ezt valahogy nem merem,felek ele allni,nincs merszem,mert nagyon szeretem ot s nagy csalodast okoznek neki.Attol is felek,hogy mit fog mondani a szakorvos,mert nem jott meg tobb mint egy honapja,de attol meg a hasam faj,olykor nagyon is,s mi van ha valami komoly bajom van? Azt hiszem ekkor is edesanyam megtorne,foleg ha abbol adodik hogy elkezdtem nemi eletet elni. Kerem segitsen doktorno. Elsosorban azt kerdezem hogy mit tegyek mondjam el edesanyamnak hogy mar nem vagyok szuz. S hogyan? Masodik kerdesem meg hogy hogy probaljam legyozni felelmemet attol hogy elmenjek nogyogyazhoz. valaszat koszonom szepen

Szakértőnk válasza a Hogyan mondjam el anyanak... kérdésre

Kedves Levélíró!

Nőgyógyászhoz a saját egészséged érdekében muszáj volna elmenni. Éthető hogy kicsit aggódsz emiatt, de akkor is túl kell lenni rajta.

A vizsgálatra egyedül fogsz bemenni, és a leleten sehol sem szerepel az, hogy te már nem vagy szűz. Ugyanakkor a titkolózás nem jó dolog, és ha egyébként jó a kapcsolatod édesanyáddal, akkor azt hiszem, ezt is meg tudnátok beszélni. Most a vizsgálat éppen jó alkalom arra, hogy (ha szóba kerül) beavasd anyukádat a titkodba. Lehet hogy először esetleg nem lesz túl pozitív a reakciója, de aztán valószínűleg értékelni fogja az őszinteségedet.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések