Keves verzes

2014.08.09.
Kedves doktorno!
17 eves lany vagyok,s az utobbi 2-3 honapba nagyon keves mennyisegu ver van,menstruaciom soran. Rendesen gorcsol a hasam,mint mikor megjott regebben.Most peldaul egy hettel hamarabb jott,regebben is volt ugy hogy nem jott meg.Akkor voltam a gyogyszertartba s kaptam kapszulakat,meg teat ami segit h megjojjon. Mult honapba is keves volt,szedtem ezeket a novenyi kivonatu gyogyszereket de nem segitett. Nagyon felek! Azt mondtak hogy lehet cisztam van! mi az a ciszta? Rossz indulatu? Nem lehetlesz majd gyerekem? Elek nemi eletet 5 honapja kb,de ez a csak az utobbi 2-3 honapba jelentkezett. S vedekeztunk minden alkalommal,ovszerrel.
Kerem szepen,kuldjon valaszt,nagyon ketsegbe vagyok esve! Koszonom,Udv A.

Szakértőnk válasza a Keves verzes kérdésre

Kedves Levélíró!

A ciszta alapvetően egy jóndulatú betegség. Azt jelenti, hogy a petesejt érési folyamata megakad, az érett petesejt nem szabadul ki a tüszőből, hanem egy kis folyadéktartalmú képletként (=ciszta) a petefészekben marad. Ez a ciszta járhat vérzészavarokkal is, illetve alhasi fájdalommal. Általában magátóé fel szokott szívódni.

Mivel a vérzésed korábban rendben volt, csak az utóbbi időben jelentkeztek problémák, érdemes volna elmenned egy nőgyógyászati vizsgálatra.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor