Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Testi probléma
  

Testi probléma

ora 2014-08-02 04:54:22
Hello en 15 eves lany vagyok ,a kerdesem az lenne hogy no a mellem de a ball oldali lejjebb van a masiknal nem nagyon csak egy kicsit. Nincs nekem tul nagy,szoval a jobb oldalinal olyan mintha a mell izmom feszesebb lenne akkor it mi a probléma?? tovabba nekem meg nem jott meg a havim sem , de kb 4 honapja ugy szokot gorcsolni az oldalamfele hogy nagyon faj de nagyon ritka. az orvos azt mondta hogy ha be toltotem a 16 ot akkor menjek vissza. mindenem normalisan no de viszont a honaj szorzetem epp hogy csak kezd,korulbelul mennyi ido az hogy meg jojon?? ha lenne kerdese mert nem igazan erti legyen kedves vissza irni leveleben elore is koszonom elnezest a helyes irasert

Szakértőnk válasza a Testi probléma kérdésre

 

Kedves Levélíró!

Nem ritka, hogy a két mell mérete, alakja nem teljesen egyforma (különösen fiatalabb korban, amikor a mellek még nem nyerték el végső méretüket). Az aszimmetria legtöbbször nem feltűnő, és nem okoz problémát sem.

Valóban érdemes 16 éves korig várni, ha eddig sem jelentkezik az első menstruáció, akkor nőgyógyászhoz kell fordulni. Valószínűleg alkati dologról van csupán szó, emiatt lassabb a testi fejlődés. Nem tudok neked konkrét időpontot mondani arra, hogy mikor várható az első vérzés, légy türelmes.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések