Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Nemi betegseg
  

Nemi betegseg

ora 2014-04-17 16:38:15

Kedves Dr.Nő! Azzal a problémával fordulok önhöz,hogy enyhén viszkető érzést érzek a nemiszervemnél.Ugyanakkor elég nagy mennyiségű a fehérfolyásom is és eléggé darabos is ,néha nem csak fehér,hanem sárga sőt régebben barna folyásom is volt.Biológia tanárnőmet kérdeztem meg róla ,hogy a barnás folyás mitől lehet,ő szerinte ovulácios idoszakom miatt(nagyon kedves és megértő tanárő ,mident meglehet vele beszélni,ezért fordultam hozzá) Nőgyógyásznál még nem voltam ,de régebben is volt már ilyen tünetem.Osztálytársam a Clotrimazol-t ajánlotta,mert ő is ezekkel a tnetekkel bajlódott.Neki is és nekem is használt.Most valószinű ujra hüvelygombám van.Sajnos leszoktam ülni az iskolai wc-re ám nagyon ritkán.Nemi életet is élek de csak pár hónapja.Most ujra vásároltam a Clotrimazol-t,de az lenne akérdésem,hogy olvastam ,hogy a külső betegségek befelé is terjedhetnek ,igy nem szükséges,hogy a barátom is fertőzött legyen ahoz,hogy belso gombám is legyen.Ennek ellenére ő is megvette ezt a krémet és egyszerre kezdjük majd el használni,hogy ha mégis fertőzött ne kapjam majd ujra el.Amikor vásároltam a krémet először Canesten Kombit akartam (hüvelykup és krém) ám azt mondták,hogy 18 év alatt nem használhatom.Ha a fertőzés belülre is terjedt akkor mit tegyek? Kenhetek ebből a krémből valahogy belülre is? Vagy csak roszabb lesz? Édesanyám a krém mellett egy régi praktikát javasol a fertőzések elkerülésére ,a szódabikarbónával való "lenti"mosdás.(kb 3 kanál szódabikarbóna a langyos vizbe ).Ön szerint jó ötlet ez? A másik kérdés ,hogy még nem értem el az orgazmust,csak önkielégités során.Bár,tudom,hogy csak párhónapja vagyunk együtt de van olyan barátnőm akinek már 3.ik alkalommal volt orgazmusa.Mitől lehet,hogy nekem nincs?,és amióta ugy érzem,hog visszatért a hüvelygombám kevésbé élvezem a szeretkezést.Talán a gomba miatt lehet? Előre is nagyon szépen köszönöm.:)

Szakértőnk válasza a Nemi betegseg kérdésre

 

Kedves Levélíró!

A külsőleges kezelés nem lesz elegendő esetedben. Hüvelytablettát is kellene használnod, nem gondolnám hogy ebből bármi baj származna. A párod is használja a megfelelő készítményt. Ha a panaszok nem szűnnének meg teljesen vagy hamar újra megjelennek, akkor fordulj nőgyógyászhoz. A szódabikarbónás módszerről én még nem hallottam, annak eredményességéről nem tudok nyilatkozni. Ami biztosan beválhat visszatérő panaszok esetén az az időnként végzett tejsavas hüvelyöblítés (drogériákban, patikákban kapható ehhez készülék).

A gombás fertőzés természetesen rontja a komfortérzetet és így hatással lehet arra is, hogy mennyire élvezed az együttlétet. Lányoknál a nemi öröm nem annyira egyértelmű mint a fiúknál, szükséges hozzá némi tapasztalat is. Nem gondolom, hogy el kellene keseredned miatta, ez a helyzet változni fog.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések