Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Meddig várjak?
  

Meddig várjak?

ora 2014-04-08 19:15:50
Van egy barátom, 3 évvel idősebb nálam, így anyukám jogosan aggódik amiatt, hogy lefekszünk egymással. Én nem tervezem ezt jó pár hónapig a félelmeim miatt. Anyával rengeteget veszekszünk emiatt, belém nevelte, hogy a szex egyenlő a terhességgel. Sokat olvasgattam interneten és rengeteg tini anyáról láttam cikket, akik nem vettek észre semmiféle sérülést az óvszeren.
A kérdésem, hogy tényleg ennyire megbízhatatlan az óvszer mint amit hallottam? Itt, az oldalon is ez ragadt meg bennem, az óvszer vagy véd vagy nem, pedig eddig megbízhatónak ismertem. Vágyom a barátomra, de nagyon félek, nem tudnék többet anyukám szemébe nézni ha baj történne.

Szakértőnk válasza a Meddig várjak? kérdésre

Kedves Levélíró!

A szex meg a terhesség közé semmiképpen sem tehető egyenlőségjel. Ha az óvszert szabályosan használjátok, akkor a terhesség esélye nagyon minimális. Esetleg spermicides óvszerrel a kockázat tovább csökkenthető.

Valahol anyukád álláspontja is érthető, hiszen csak téged akar védeni. Akkor érdemes szerintem tovább lépni a barátoddal, ha minden szempontból teljesen késznek érzed magad rá, és ha nem nyomaszt az a félelem, hogy anyukáddal ebből konfliktusod lehet.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések