Csíkok, Pattanások, Miteszerek, és Önbizalomhiány

2014.01.23.
A mellemen a derekamon és a combomon sajnos van sok hízási csík. Nagyon utálom, mert ezek miatt nem szeretem a testem, és nem érzem magam jól a bőrömben. Mindig szídom magam... :/ Az önbizalmammal sajnos elég nagy baj van... Vagyis soha nem tudom magamnak mondani hogy szép vagyok, vagy ha magamra nézek legszívesebben elhánynám magam. Nem azt mondom hogy dagadt vagyok, de azért elég sok zsírom van... 12 évesen 52 kg vagyok. Ez is aggaszt. Próbálok sokat mozogni, és kevesebbet enni, de sajnos soha nem fogyok. :/ Elegem van, ebből a testből, meg mindenből. Mindenki mondja, hogy pattanásos a fejem, dagadt vagyok, meg hogy csúnya. Mindig egyre kisebb lesz az önbizalmam. Már szerintem a nulla alatt van..:/ A miteszereket is utálom! Az orrom környékén teli van, de csak a bőr alatt, és kinyomni nem tudom... :( Nagyon csúnya. A rendes fehér pattanások meg ha kinyomom akkor besebesedik és még csúnyább.
Remélem tud segíteni.. Minnél előbb várom a választát!

Szakértőnk válasza a Csíkok, Pattanások, Miteszerek, és Önbizalomhiány kérdésre

Kedves Levélíró!

Valószínűleg ez nem könnyít a jelenlegi lelkiállapotodon, de sok-sok kortársad küzd hasonló problémákkal, önbizalomhiánnyal. A tapasztalt testi változások is eléggé általánosak.

Javaslataim: Mozogj rendszeresen, rengeteg "boldogsághormont" szabadít fel, és még jobban is fogsz kinézni. Figyelj oda a táplálkozásra is: nincsen szükség önsanyargatásra, de mellőzd az értéktelen, silány ételeket (cukros üdítők, édességek, chipsek stb.).

A tinédzserkori bőrproblémákra rengeteg féle készítmény kapható a gyógyszertárakban és drogériákban. A rendszeres arctisztítás alapvető (reggel-este), a bőr hidratálására pedig használj arckrémet. Célszerű egy termékcsaládba tartozó készítményeket használni.

Találkozz sokat a barátaiddal, beszélgessetek, szórakozzatok. Egy-két év múlva helyreáll a rend, és sokkal könnyebben veszed majd a mindennapokat.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor