Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Lehetek terhes?
  

Lehetek terhes?

ora 2014-01-04 16:12:23
Kedves Doktor nő!
Ezt a kérdést már egyszer feltettem, de még mindig nem érkezett válasz, lehet, hogy elkallódott vagy nem tudom, ezért inkább megkérdezem még egyszer! :)
Na szóval...
A barátom december 8.-án megujjazott, de nagyon vigyázott, hogy "olyan" kézzel ne nyúljon hozzám! Ezután december 11.-én megjött, de csak 4 napig tartott a szokásos 7 helyett és már a 3. napon megjelent az a bizonyos barnás folyás, ami nálam csak az 5.-6. napon szokott. Viszont az első 2 nap teljesen úgy "játszódott le" ahogyan szokott, teljesen ugyanolyan volt a vér, színe és állaga is egyaránt. Már 5-6 napja nagyon émelygek, hányingerem van és görcsöl az alhasam. Viszont a "hirtelen evés roham" egyáltalán nem jelentkezett, sőt! Igazából mióta tart ez az émelygés nem tudok enni...
A melleim sem feszülnek.
Tegnap (január 3.-án) csináltam egy BENU terhességi gyors tesztet (vizeletsugaras) és negatív lett az eredmény. 3 és fél hete ujjazott meg a barátom, szóval a gyógyszertárban azt mondták, hogyha terhes lennék, akkor ez már biztosan kimutatna egy ennyi idős terhességet! A tájékoztatóra az van írva, hogy több mint 99%-os biztonság.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ettől függetlenül lehetek terhes? Mennyi erre az esély? ha viszont nem várok babát, akkor lehetséges, hogy csak egy vírus miatt émelygek és érzem rosszul magam?
Előre is köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel: Blanka

Szakértőnk válasza a Lehetek terhes? kérdésre

Kedves Blanka!

Teljesen jól mondták a patikában, ennyi idős terhességet kimutat a terhességi teszt. Az émelygés oka lehet vírusfertőzés is, azonban ha nem jössz rendbe pár nap alatt, akkor érdemes háziorvoshoz fordulni.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések