Szeretnék megoldást találni!

2013.10.29.
Kedves Doktornő!
Elég összetett problémám van. Kb. 2 éve tart, hogy rengeteget járok mosdóba, ezalatt azt kell érteni h mondjuk minden tanóra után rohanok. Azonkívül éjszaka is legalább 3szor 4szer kijárok. De volt már olyan is , hogy óránként felkeltem. Ezenkívül barna, szagos folyásom van, amit alig fog fel egy normál tisztasági betét. Jártam ezzel a problémámmal egy nagyon elismert magánnőgyógyásznál, de semmi konkrétat nem mond sose. Végzett egy kenetvizsgálatot, ami azt hozta ki, hogy bakteriális vaginitis-em van. Erre felírt egy rakat probiotikumot (Urell), homeopátiás gyógyszert (medveszőlőlevél kapszula), D-vitamint (sztem az egyetlen, aminek értelme is van), és még Kliont is szedtem. Semmi hatás. Azt is tanácsolta, hogy a glutént és laktózt teljesen szűrjem ki a táplálkozásomból. Megtettem. Másfél hónapja semmi, pedig azt mondta, hogy egy héten belül már érezni fogom a jótékony hatását. Egyébként van erre a bakteriális vaginitisre oltás, csak hol van Magyarországon, hol nincs. És most már régóta nincs. Azt mondja, hogy nem tud más vizsgálatot csinálni, mivel szűz vagyok. De számomra már elviselhetetlenek a tünetek. Most egy ismerősöm, aki szintén nőgyógyász, azt javasolta, hogy a Lactacyd oldatot próbálkam meg. Nem tudom, hogy mit kéne tennem. A vizelet és vérvizsgálattal sincs semmi probléma. Illetve egyszer voltam vizelettenyésztésen és volt baktérium, arra írtak antibiotikumot, és jobb lett vagy 1 hétig, de ennyi. Arra gyanakszom, hogy régebben valami tóban szedhettem össze, vagy a kerti medencénkben. Mert régen a kerti medencét kúti vízzel töltöttük meg, de az volt a probléma, hogy csak jóval később küldtük el a vizet bevizsgálni, és hát azt mondta az ANTSZ-es ismerősünk, hogy egy csecsemő pár kortyba belehalna, és nagyon sok káros anyag van benne. Azt is el tudom képzelni, hogy ez a baj, de mostmár végképp nem tudom mit csináljak. Mert csak röpködnek a tízezresek, de semmi nem segít.
Válaszát előre is köszönöm.

Szakértőnk válasza a Szeretnék megoldást találni! kérdésre

Kedves Levélíró!

Megértem az elkeseredésedet. A panaszokat komolyan kell venni, és részletes, gondos kivizsgálásra lesz szükség. Azt javaslom, hogy kérdezz körbe az ismerősied között, kinek van jó tapasztalata nőgyógyásszal. Szerintem nem ártana egy laborvizsgálat (vérvétel), hiszen a gyakori vizelésnek egyéb oka is lehet. A vizelet tenyésztéses vizsgálata is szükséges lehet. A barnás folyás oka valóban lehet a hüvelyflóra felborulása, de pl. hormonális rendellenesség is.

A húgyúti fertőzésekben a tőzegáfonya mindenképpen sokat segíthet, a probiotikumok szerepe is egyértelmű, de lehet, hogy egyéb készítményre (gyógyszer) is szükség lesz. Tehát ne nyugodj bele ebbe a helyzetbe, tovább kell kutakodni. Az említett injekció szintén jó lehet, nem tudom, beszerezhető-e (sztem Bp-en egészen biztosan van olyan patika, ahol be tudják szerezni).

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor