Terhes vagyok milyen kovetkezmenyei lehetnek?

2013.10.08.
Udvozlom! 17 eves lany vagyok es terhes. Mire megszuletik a baba meg 17 leszek a bab korubelul 1 honapos mire en 18. Az Apa elmult 18 dolgozik regota egyutt vagyunk. Nem tehetunk rola hogy osszejott a baba.. En fogamzasgatlot szedek es vedekeztunk de az ovszer kiszakadt.mindegy nem ez a lenyeg nem akarjuk megolni ot.a kerdesem: lehet valami kovetkezmenye? Esetleg elvehetik a picit? Jar valamilyen tamogatas? Ne ertsen felre nem segelyre szulok de azert jo tudni hogy kapok-e pluszba valamit.minden erdekelne.Koszonom valaszat.
Brigitta

Szakértőnk válasza a Terhes vagyok milyen kovetkezmenyei lehetnek? kérdésre

Kedves Brigitta!

Nagyon becsülendő dolog, hogy vállaljátok a picit. Nem lesz könnyű, de amit tőle kaptok majd, az kárpótol minden nehézségért! Sajnos nem vagyok teljesen otthon a gyerekek után járó ellátásokban, de a neten is sok információt találsz. Pl. itt is kezdheted az olvasgatást: http://www.nemcsakbaba.hu/index.php/kismamaknak/227-csaladtamogatasi-ellatasok-2013-ban.html

Javaslom még, hogy menjetek el a helyileg illetékes önkormányzathoz, ahol segítenek abban, hogy a családgondozó munkatárssal felvegyétek a kapcsolatot. Ő naprakész informciókkal rendelkezik arról, hogy a ti konkrét esetetekben milyen ellátást kaphattok, és hogy jártok anyagilag a legjobban. Tényleg sokat tud segíteni abban is, hogy hová milyen nyomtatványon, stb. kell benyújtani igényléseket.

Minden jót nektek:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor