fogamzásgátlás

2013.09.19.
Kedves doktornő!
A barátommal pénteken veszítettem el a szüzességem, nem védekeztünk, de nem ment el bennem. Szombaton bevettem egy 72 órás tablettát, mert azt hallottam, hogy ennek is lehettek veszélyei. Azt mondták a nőgyógyásznál, hogy 5 napon belül meg kéne jöjjön, de még nem jött meg.. Aggódjak, vagy ez még nem számít késésnek?
A másik kérdésem, hogy vettem óvszert, hogy védekezzünk. A barátommal használtuk is, de ő már előtte elmondta, mikor erről beszéltünk, hogy óvszerrel alig érez valamit és, hogy az is elő szokott fordulni, hogy úgy el sem tud menni. Nem is tudott. És én annyira sajnálom ezt, hiszen azt akarom, hogy neki is jó legyen, de védekeznünk muszáj... Gondolkodtam a rendszeres tablettán, de nem tudom, az mikor kezd el hatni.. Egy hét, egy hónap? Mit tanácsol a Doktornő ez ügyben?

Szakértőnk válasza a fogamzásgátlás kérdésre

Kedves Levélíró!

Próbálkozzatok meg másfajta óvszerrel is (kapható egészen vékony anyagból készült is!). A tabletta szintén megoldást jelenthet, azonban ezt akkor kezdheted el szedni, ha megjön a vérzésed. Egy hét tablettaszedés után már nem szükséges óvszert is használni. Nem kell 5 napon belül megjönnie a vérzésnek, sőt, néhány nap késés is előfordulhat (a várt menstruációhoz képest).

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor