Mit tegyek?

2013.08.04.
Kedves Doktornő!
Az alábbi kérdéseimmel azért Önhöz fordulok, mert bár az anyukámmal szinte mindent meg tudok beszélni, mert nagyon jó a kapcsolatunk, de ezzel félek hozzá fordulni.
Szóval én (és a barátom is) most leszek 15 éves és természetesen van barátom, akivel egy hónapja járunk. Igazából testileg mindketten érettebbek vagyunk a korunknál és nagyon erős érzéseink vannak egymás iránt (szerelemre gondolok). Neki én vagyok az első barátnője, nekem pedig ő az első barátom.
Nagyon sokat beszélünk az első alkalomról meg ilyen dolgokról, igazából nagyon jól megértjük egymást, aminek nagyon örülök. Hozzá kell tennem sokszor kerülünk olyan helyzetbe hogy nagyon megkívánjuk egymást de tudjuk hogy a szeretkezés korai lenne.. Szerintem a szüzesség elvesztése nincs igazán korhoz kötve.
Az egyik kérdésem az, hogy korai lenne-e a szüzesség elvesztése 16-17 éves korban, és hogy milyennek kell lennie az első alkalomnak, nagyon fog fájni (én ettől félek nagyon) ?
A másik kérdésem pedig az, hogy a szájjal való kielégítés, úgymond orális szex mennyire korai még, vagy mennyire veszélyes és hogyan védekezzünk esetleges betegségek ellen? Annyira sok a bennem felmerülő kérdés és félelem, mert nemrég a barátom mondta, hogy neki nagyon jó érzés lenne ha a számmal csinálnám .. Úgy éreztem nem vagyok erre igazán felkészülve, de ugyanakkor nagyon megbízunk egymásban, ezért egy kicsit a kedvében jártam és elkezdtem, de csak pár másodpercig, szóval nem elégítettem ki, Azt mondta nagyon ó érzés volt neki, aminek én örültem, de azóta is csak ezen pörög az agyam.. Vajon túl korai volt/lenne még? Vagy talán ez nem baj, csak én vagyok túl lelkiismeretes? De úgy gondolom ezek a dolgok nincsenek igazán korhoz kötve, vagy mégis? Várom válaszát és előre is köszönöm!

Szakértőnk válasza a Mit tegyek? kérdésre

Kedves Levélíró!

Valóban nincsen korhoz kötve a szexuális élet elkezdése. Azt javaslom, hogy ne siettessetek semmit, hiszen mindketten nagyon fiatalok vagytok még. Bőven van időtök. Mivel mindketten szüzek vagytok, nemi úton terjedő betegségtől nem kell tartani (orális szex során sem). Természetes, hogy a barátod vágyik az orális aktusra, de csak akkor menj bele, ha biztos vagy abban, hogy te is.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor