Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Menstruációs kérdés
  

Menstruációs kérdés

ora 2013-07-29 14:07:02

Tisztelt Doktornő!
17 éves vagyok, 2 éve élek szexuális életet, és lassan 5 éve menstruálok. Az elejétől fogva mindig +/- 2-3 nappal a mensim pontos volt, mindig megjött a ciklus mindig 5 napig tartott, semmi problémám nem volt. Fogamzásgátlót nem szedek, nem hallottam túl jókat arról, ezért csak óvszerrel védekezünk. Mindig odafigyelek hogy rendben legyen minden, sosem szakadt ki..annélkül sosem csináljuk, előjáték során is figyelek! Vezetek naptárt és 23.-án kellett volna megjönnie, de semmi.. a melleim feszesedtek ès megjelentek az erek is..valamint időközönként görcsöl is a hasam, a menstruáció előjelei megjelentek. Stresszelni nem stresszeltem mostanság, általában nyugodt vagyok. És most félelemmel tölt el a dolog.. Doktornő! Tehetetlen vagyok.
100% biztos vagyok hogy terhes nem vagyok, hiszen mindig szigorúan odafigyelek a szex és az előjáték során is, igaz tesztet még nem végeztem.
Okozhatja ez a forróság a menstruáció késését? Milyen problémák állhatnak e mögött?
A másik dolog.. még sosem voltam nőgyógyásznál..nem túl késő? Hogyan tudnék egy megfelelő orvost kiválasztani?
Várom válaszát!

Szakértőnk válasza a Menstruációs kérdés kérdésre

Kedves Levélíró!

A szélsőséges időjárás esetleg befolyásolhatja a ciklust. Mivel nincsen egy fogamzásgátlási módszer sem, ami 100%-os védelmet nyújtana, egy teszt végzése indokolt lenne. Ha negatív, nincsen ok különösebb aggodalomra.

Egyáltalán nincs késő ahhoz, hogy elmenj vizsgálatra. Szerintem érdemes mások személyes tapasztalatait is figyelembe véve kiválasztani a számodra szimpatikus orvost (tehát megkérdezni barátnőidet, egyéb nő ismerősiedet, hogy kit ajánlanak).

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések