Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Szexualitás-3 kérdésem le...
  

Szexualitás-3 kérdésem lenne..

ora 2013-05-06 10:48:03

Kedves Doktornő!
A barátommal lassan 10 hónapja vagyunk, együtt de még nem feküdtünk le. De már mindketten szeretnénk megtenni, ezt a nagy lépést. De én még is tartok egy kicsit ettől az egésztől, nem is attól félek, hogy megfogom bánni vagy hogy fájni fog, hanem attól félek, hogy teherbe fogok esni. Tudom kockázat nélkül nem lehet szeretkezni, de én ettől még is tartok. Meg anya felajánlotta hogy ha komolyan gondoljuk akkor elvisz engem orvoshoz és irat fel fogamzás gátlót,de én ezt olyan furának érzem hogy hogy fog már kinézni az h oda megyek anyához h kell fogamzás gátló, nem szeretném ha tudná hogy mikor fekszem le vele, mert nem tudom nekem ez igy nem fekszik..xD a barátomban 1000%-osan megbizok, de félek ettől a szex témátol.. Mit tegyek?
A második kérdésem az h ott szeretnék aludni a barátomnál, hogy hozzam fel anyának a témát?
A harmadik pedig, hogy szedtem antibiotikumot , meg szteroidos allergia gyógyszert(aerius) és amikor ezt az antibiotikumot beszedtem a menstruáciom elmult, 3 honapig nem volt meg, és ma reggel egyszer csak megjött.. de más.. ilyen nem teljesen vér szinű volt reggel hanem ilyen sötétbordós barnás, aztán amikor betétet cseréltem , már vörös volt. és nagyon kevés van de nagyon fáj a hasam . Ez normális 1 éve van meg de még nem állt be teljesen állandoan vagy előbb vagy később jön meg.. :s
Előre is köszönöm a válaszokat :
16/L. T.B

Szakértőnk válasza a Szexualitás-3 kérdésem lenne.. kérdésre

 Kedves Levélíró!

Az antibiotikum és a menstruáció, ill. az Aerius nem függ össze. Ha csak egy éve menstruálsz, akkor az is normális, hogy nem pontos a ciklusod. Emiatt nem kell aggódnod. Így azonban én nem javasolnám a fogamzásgátló szedését, ahhoz egy viszonylag stabil ciklus szükséges. Ebben a helyzetben én inkább gumi óvszert javasolnék védekezésre. Ha odafigyeltek a helyes használatra, akkor a terhesség esélye minimális. Ha tudtok beszélni a fogamzásgátlásról, az nagyon jó. Nyilván az anyukád is sejti, hogy kezd komolyan fordulni közöttetek a dolog. Ha le tudtok ülni őszintén beszélgetni egymással, akkor kérdezd meg a véleményét az ottalvásról. Próbáld megérteni az ő állásponjtát, és betartani a szabályokat. Ha látja hogy  felelősen gondolkozol, akkor valószínűleg nem lesz ellene kifogása.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

- hirdetés -