Terhes vagyok?

2013.04.24.
Tisztelt Doktornő,
az utolsó menstruációm március 9-én kezdődött (a ciklusaim 29-35 nap között mozognak, általában 30 fölött).
A barátommal április 15-én feküdtem le először (majd 20-án), minden alkalommal óvszerrel védekeztünk. De 15-én ő elment úgy, hogy az óvszer rajta volt, majd valamennyi idővel később a péniszének a végét "betette" óvszer nélkül, pontosan olyan kis időre, amíg kimondtam azt, hogy "így ne!" A következő alkalommal, 20-án semmi ilyen "hiba" nem történt.
Március 9-12 óta nem jött meg a menstruációm, de akárhogy is számolom, amikor lefeküdtünk elvileg sem ovuláció közelében nem voltam, sem érett petesejtem nem lehetett. elvileg... (sőt kb. akkor kellett volna menstruálnom)
Ma voltam nőgyógyásznál, aki megállapította, hogy meg van vastagodva a méhnyálkahártyám, és petezsák van beágyazódva (ami ugye azt jelenti, hogy terhes vagyok.) De visszahívott jövő keddre, hogy akkor már meg tudja mondani biztosan, most még nem. Szintén ma csináltam egy terhességi gyorstesztet, aszerint nem vagyok az.
A kérdésem, hogy mire van nagyobb esély? Ha terhes vagyok, akkor hogyan? Nyilván valami oknál fogva mégis volt érett petesejtem, ugye? és arra a 2 pillanatra, amíg ő "betette a végét", lehetett hímivarsejt?
Ha pedig nem vagyok, létezik olyan, hogy valami beágyazódik a nyálkahártyába?
És mi van a teszttel? Mikortól mutatja ki a hcg-t? a kimaradó menstruációtól vagy a beágyazódástól? (mert akkor már ki kellett volna) Vagy a fogantatástól számított kb 14. naptól? (az viszont még biztosan nincs meg)
Nagyon köszönöm előre is!

Szakértőnk válasza a Terhes vagyok? kérdésre

Kedves Levélíró!

A terhességi teszt kb. az együttlét(=fogamzás) után két héttel mutatja ki megbízhatóan a terhességet. Sajnos (főleg akkor, ha a ciklus nem teljesen szabályos) nem tudjuk sok esetben pontosan megjósolni, hogy az adott ciklusban mikor érik meg a petesejt. Ha az orvos petezsákot lát, akkor a terhesség gyakorlatilag biztos. Elképzelhető, hogy hiba csúszott mégis a védekezésbe (kifolyhatott a sperma). Ha a terhesség nem kívánt, akkor célszerű minél hamarabb befejezni, mert így kisebb az esetleges károsodás esélye.

Minden jót!

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor