Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Lehet a stressztől?
  

Lehet a stressztől?

ora 2013-03-10 03:31:28

Kedves szakértő!
A látóteremben úszó foltokat, kis gömböcskéket látok, amelyek olykor felvesznek alakokat, rendszerint egy hernyó alakját. Fényvillanásokat is látok Amikor először észleltem rögtön szemészetre mentem, ahol mondták, hogy nincs semmi baj, csak szemüveg kell. De továbbra is észleltem, így elmentem megint, és akkor se találtak semmit pedig humapentes pupillatágításban is vizsgálták a szemeim. Nagyjából megnyugodtam, de elkezdtek sokszorózni ezek a gömbök, bár a fényvillanások nem hiszem, hogy gyakoribbak lettek. Egy év eltelt, és nemrég újra elmentek szemészetre, ahol újra megvizsgáltak, és kijelentették, hogy nincs semmi bajom, nem ideghártyaleválás, nincs baja a retinámnak. A látásom sem romlott.
Utána néztem interneten, és írták, hogy ezek retinaleválás tünetei, de az orvos állította a kórházban, hogy ez nem az.
Mitől lehet ez? Rendkívül sokat idegeskedem, de nem képzelem be, tényleg látom ezeket a dolgokat a szememben. Lehet ez a túlzott idegeskedéstől esetleg a magas vérnyomás, vagy a monitor? Sokat ülök a gép előtt, attól is lehet?
Válaszát köszönöm!

Szakértőnk válasza a Lehet a stressztől? kérdésre

Kedves Levélíró!

Látom, hogy tényleg utána jártál a problémának. Nagyon megnyugtató, hogy a szemorvos nem talált eltérést, hiszen a leírt panaszok valóban a retina elváltozására utalhatnak. A vérnyomásod mérése indokolt lehet. Alacsony vérnyomás esetén is előfordulhat, hogy felvillanásokat látsz. Ha sokat ülsz számítógép előtt, az szintén okozhat látási zavarokat. Egyelőre próbálj megnyugodni, valószínűleg semmi komoly bajod nincsen.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések