Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Lehetek mégis terhes?
  

Lehetek mégis terhes?

ora 2013-01-18 19:41:38

Kedves Doktornő!
A menstruációm eléggé rendszertelen a stresszes életmód miatt, de szinte mindig 5-6 napig tart, és minden alkalommal ugyanolyan erősségű. Csak egyszer fordult elő tavaly, hogy 3 napos gyenge vérzés volt....
November 7-én voltam együtt utoljára a barátommal, azóta szakított velem. Tehát eléggé meg vagyok ijedve egy esetleges terhességtől.
Mindig védekeztünk, de 3-4-szer előfordult, hogy csak 1-2 perc után került fel az óvszer.
2 napot késett a menstruációm, meg is voltam ijedve, ezért csináltam tesztet nov. 20-án reggel. Negatív lett, és estére meg is jött, de csak 3-4 napig tartott és gyenge volt a vérzés.
Mivel nem nyugodtam meg, december 20-án csináltam a második tesztet, az szintén negatív lett. A vérzés megint késett, és elég erős, görcsös, éles (nem szurkáló) egész hasra kiterjedő fájdalmaim voltak 3 napig. Majd amikor elmúltak, december 30-án megjött, 5-6 napos volt, szokásos erősségű, viszont a szokottnál "darabosabb". Tulajdonképpen megnyugodtam, hogy nem vagyok terhes, de most jan. 13. óta volt 2 nap, amikor fájtak a melleim. (De ilyen is volt már korábban) Nem kimondottan feszülés, inkább tompa, időnként erősebb fájdalom, fél-egy óráig tart, aztán elmúlik. Kb. 1 hét múlvára várom a köv. menstruációt...
Egyéb tüneteim is vannak, de egészségügyi problémák miatt ezekre nem tudok adni (pl. hányinger, ételundor már egy éve szinte mindennapos, gyomorhurutot diagnosztizáltak; fejfájás, de az sem gyakoribb vagy erősebb, mint máskor).
Ön szerint a vérzések és a két negatív teszt ellenére van okom aggódni? (A tesztek X-Epil-ek voltak, nem tudom, mennyire megbízható. 3 perc után megjelent az első csík, ami azt jelzi, hogy jól végeztem el a tesztet, de a második csík még csak halvány sem lett, 10-15 perccel utána sem, órákkal utána sem - ezt csak azért írom le, mert állítólag van olyan, hogy később mégis megjelenik valami...)

Szakértőnk válasza a Lehetek mégis terhes? kérdésre

Kedves Levélíró!

Ne nyugtalankodj, a leírtak alapján a terhesség gyakorlatilag kizárt.

Üdvözlettel:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések