intim ?probléma?

2013.01.06.
Azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy a barátommal eljutottunk odáig már lassan egy éve hogy szexuális kapcsolatot teremtünk. De, az aktus alatt a nyomás hatására (gondolom én) levegő kerül a vaginámba? És aztán kellemetlen mikor felülök vagy megerőltetem magam és szellentek,de "elölről" . Mi lehet ennek az oka, hogyan lehet kiküszöbölni?
Nem védekezünk, viszont én szeretnék. Fogamzásgátlót hány éves kortól lehet/ajánlott szedni? Kockázatos mellékhatásai lehetnek?
Tegnap is együtt töltöttük az estét, reggel viszont émelygéssel, hányingerrel keltem. Emellett megvagyok fázva, ezek csak a betegségem járulékos hozzátartózói, vagy gondoljak terhességre?? Nem ment el bennem! 10perc után egy fontos telefon miatt leálltunk. Előváladék is okozhat terhességet?
Válaszát előre is Köszönöm.

Szakértőnk válasza a intim ?probléma? kérdésre

Kedves Levélíró!

A kérdésed első felében vázolt probléma nem is igazán probléma, ez a jelenség felléphet bizonyos pozitúrákban. Amit tehettek, hogy ezeket a testhelyzeteket kerülitek. A gátizomzat erősítése (intim torna gyakorlása) is javuláshoz vezet.

Az előváladék is vezethet terhességhez, ennek persze kicsi az esélye. A megszakításos módszer másik veszélye, ha a férfi nem tud időben "kiszállni", és valamennyi sperma mégiscsak a hüvelybe kerül. Tablettát nagyjából 16-17 éves kortól már felírnak a nőgyógyászok, de ez egyéni mérlegelést igényel, hiszen minadannyian másmilyenek vagyunk.

Üdvözlettel:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor