Nem lehetek terhes, mégis félek...

2012.10.12.
Nagyon félek, hogy esetleg terhes lehetek. 17 éves vagyok és nagyon, de nagyon nem hiányzik ez most. A barátom is 17. Én még szűz vagyok (gondolom.. habár régebb volt egy kb 5 percig tartó vérzésem edzés után, szóval ebben sem vagyok biztos), barátom is az. Pettingeltünk párszor. A pénisze sosem ért a vaginámhoz, mindig vigyáztunk, a kézmosás mindig megvolt, sosem élvezett rám vagy valami. Mégis ebben a hónapban késik a menstruációm. A tünetek már megvoltak (hasfájás-de csak egy pici ééés persze a szokásos rosszkedv, pattanások), de semmi vér. Többször éreztem már úgy, hogy ,,na most megjött", közben mégsem. Minden nap teszek betétet, várván, hogy hátha mégis.. Nem tudom pontosan mikor volt az utolsó menstruációm, de úgy szept. 6-8 körül lehetett, most meg már október 12. Régebb volt olyan is, hogy két hónapig teljesen kimaradt, de az utóbbi időben ez valahogy szabályozódott (kivéve a múlthónapot, hisz akkor is késett). Már nagyon idegesít, kivagyok. Úgy döntöttünk a barátommal, hogy ha hétfőig nem jön meg, veszünk egy terhességi tesztet.
Elronthattuk valahol? Lehetek egyáltalán terhes? Tudom, hogy mindenki hülyének néz, meg, hogy egyértelmű, hogy NEM lehetek, de én mégis nagyon aggódok és nem tudok már másra gondolni...

Szakértőnk válasza a Nem lehetek terhes, mégis félek... kérdésre

Kedves Levélíró!

A leírtak egészen biztosan nem vezethettek terhességhez, de nyilván teljesen akkor nyugszol meg, ha megjön a vérzésed (vagy negatív lesz a teszt). A stress sajnos szintén hozzájárulhat a vérzés késéséhez.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor