ettől teherbe lehet esni ?

2012.08.24.
Tisztelt Doktor Nő !
Olyan problémával fordulok Önhöz , hogy utoljára a menstruációm jún.02 án volt meg rendesen (6 napig folyamatos vérzéssel). 19 éves vagyok.
2006 szeptemberében jött meg a menstruációm először és akkor előfordult hogy 2 hónapra kimaradt ,de akkor még nem volt meg 1 éve h menstruáltam , de utána visszaállt és eddig minden hónapba meg volt 28 vagy 30 napra (,amely 6 napig tartott a vérzés).
Most fordult elő h nem jött meg rendesen csak kevés vérszivárgás volt. ( júliusba és augusztusba).
Júliusba kellett volna megjönnie, de csak akadozva volt (ez alatt azt értem elég volt egy tisztasági betét, nem volt erős vérzésem).
Ekkor próbáltam ki először a tampont, de szerintem nem helyeztem fel rendesen mert egy kis idő múlva kényelmetlenné vállt ezért kivettem ( kb 3 órát volt bent).
Ez okozhatott valami bajt ( a tampon)?
Július 15-én aludtam együtt egy fiúval , de nem feküdtünk le egymással ( nem létesítettünk szexuális kapcsolatot) Csak annyi történt h " fehérneműn " ( mind kettőnkön volt) keresztül hozzám "dörgölte"..... ,ami kb 5 percnél nem volt több. Nem történt meg a magömlés legalább is nem észleltem, ez azt jelenti h a terhesség esélye csekély,minimális ( azaz esélytelen) ?
Azután való napokban reggelinte hányingerem volt ( kb 3 napon keresztül) vettem terhességi tesztet amelyet júl 17 én végeztem el (a reggeli vizeletből) melynek eredménye negatív lett.
Szintén végeztem még egy terhességi tesztet augusztus 10 -én melynek eredménye szintén negatív lett.
Hihetek a teszt eredményének , illetve a terhességi tesztek meddig mutatják ki a lehetséges terhességet?
Mennyire megbízhatók a terhességi tesztek?
Elő fordulhat h "ennyi érintkezés"is elég a terhesség létrejöttéhez?
Most Augusztusba is meg kellett volna jönnie a menstruációmnak, de csak kicsit ( gyengén , általában reggel az első vizeletkor) véreztem és nem folyamatosan ( elég evolt egy tisztasági betét ) ez az állapot kb 5 napig volt így.
Augusztus 6 tól- 11 ig volt reggelinte piros vérzés általában az első vizeletkor, 12 -én inkább barnás alvadt szerű vérzés volt de az is csekély . Aug 13 –án barnás kevés folyás.
Nem szedek semmilyen gyógyszert, fogamzásgátló tabletaátt sem és még nem is szedtem.
Mi okozhatja a menstruáció kimaradását ,a terhességen kívül ?
Mi okozhatja h a menstruációm nincs meg rendesen ( már ez a második alkalom egymást követően) ?
A terhesség esetén hogy számolják a heteket , meddig végezhető el az abortusz ( mik lehetnek a következményei) ?
Köszönöm előre is h válaszol a kérdéseimre.
Tisztelettel:

Szakértőnk válasza a ettől teherbe lehet esni ? kérdésre

Kedves Levélíró!

Terhesség gyakorlatilag kizárt, nyugodj meg. A tampon használata semmi porblémát nem okozhatott, ezzel kapcsolatban is megnyugtatlak. Nőgyógyászati vizsgálatot mégis indokoltnak tartok, hiszen a vérzésed jellege alapvetően megváltozott az utóbbi hónapokban. A háttérben hormonális rendellenesség állhat, és ennek célszerű utána járni.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor