spirál

ora 2012-05-06 14:19:52
Kedves Doktor nő!
Olyan kérdésem lenne, hogy 10 napja rakták fel nekem a spirált (Gold Lilly). Az orvos elmondta, hogy az elején majd vérzés ill. alhasi fájdalom lesz tapasztalható. Az együttlétre annyit mondott, hogy várjunk egy napot vele. Mi 2 napot vártunk, és csak utána feküdtünk le a párommal. Az együttlét után vérzést tapasztaltam, és a spirál felhelyezése óta időnként hol gyengébb hol viszont igen erős alhasi fájdalmat érzek, és a vérzés sem múlt el. Azt tudtam, hogy az elején mind a 2 panasz előfordulhat, de ez meddig tarthat még? A vérzés most már inkább egyre nyálkásabb és barnás, csak néha van rendes vér színe.
A kérdésem az lenne, hogy ez meddig normális,ill. mikor múlik el mind a fájdalom, mind pedig a vérzés? (Vizsgálatra a felhelyezés után egy hónappal, vagyis 2hét múlva kell mennem!)
Válaszát előre is köszönöm!
Niki

Szakértőnk válasza a spirál kérdésre

Kedves Niki!

Amennyiben a vérzés egyre gyengébb, akkor várhatóan hamarosan meg is szűnik. Ha az alhasi fájdalom tartósan fennmarad, esetleg bűzös folyás vagy hőemelkedés, láz jelentkezik, akkor nem szabad várni az esedékes kontrollig, hamarabb vissza kell menni a felhelyezést végző orvoshoz.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések