:)

ora 2012-04-10 16:27:13
Kedves Doktornő!
Nagyon megnyugtattak a válaszai. Még egyszer elnézést, hogy annyit zavartam. Nagyon-nagyon féltem. Már sokkal jobb, köszönöm :).
Igazából nincs tünetem. Illetve... a vélt (!!) ( orális hpv) fertőzéssel járó utolsó kaland után 4 hónappal volt egy erős torokfájásom... egyik barátnőm pont akkor volt beteg, de elvileg neki nem fájt a torka... szóval én meg elkezdtem ész nélkül hagymáat meg fokhagymát meg forró teát inni, de erre kisebesedett az egész nyelvem meg torkom, icipici csomószerűsége lettek rajta, annyira, hogy nem volt hangom meg nem tudntam nyelni. én gondoltam, hogy ahagymától, de most, hogy gondolkodtam, lehet, hogy ez hpv miatt volt? de azóta semmi baj nincs. egyébként mindig torokfájós voltam. meg most, hogy erről olvastam... egyből elkezdett fájni, de szerintem hipochonder vagyok elég rendesen! :)
Akkor ez azt jelenti, hogy most ha elmegyek orvoshoz, akkor Ő meg tudja mondani kapásból, hogy akkor elkaptam -e . Az éves szűrést arra értette a Doktornő, hogy emiatt az incidens miatt kell mindig évente menni, vagy ez kiderül, hogy akkor kaptam -e vagy sem, és a jövőben is érdemes menni amúgy ?
egyébként a sperma lenyelése miatt (ha más nem volt) akkor is kelll Nőgyógyászhoz is elmennem?vagy elég a Fogorvos? és a gyomor meg fenék ugye nem veszélyeztetett ezesetben?
Köszönöm válaszait!
Remélem, egyszer meghálálhatom segítségét Kedves Doktornő :)
Szeretettel: Emese

Szakértőnk válasza a :) kérdésre

Kedves Emese!

Nagyon kedves vagy  A torokfájás gyakorlatilag biztos hogy semmilyen összefüggésben nem volt azzal az egy alkalommal. Tudod, néha elkapunk mindeféle vírusokat és fáj a torkunk, emiatt nem kell ám pánikolni!

Az évenkénti nőgyógyászat minden felnőtt, szexuálisan akítv nőnek ajánlott (akkor is, ha nincsen semmilyen panasz!), ilyenkor elvégzi a nőgyógyász a rákszűrést. A fogászati vizsgálat elvileg ugyanúgy ajánlott legalább évente amiatt, hogy felmérje a fogász, van-e kezelésre szoruló fog. Amennyiben nem történt védekezés nélküli hüvelyi együttlét, nem fontos most nőgyógyászhoz fordulnod. Ha nem észleltél a szájnyálkahártyán sem eltérést, akkor fogászhoz sem kell most menned.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések