Fogamzásgátló tabletta

2012.04.06.
Kedves Szakértő!
Nemsokára 17 éves leszek és több, mint fél éve együtt vagyunk már a barátommal. Nem érzem biztonságosnak a gumi óvszer használatát. Rendesen használjuk, de gyakran előfordult már, hogy terhességi pánik tört rám. Szeretnék fogamzásgátló tablettát felíratni. Olyan kérdésekkel szeretnék Önhöz fordulni, hogy mennyibe kerül, illetve feltétlenül szülővel kell-e felíratni a tablettát? Hogy működik ez az egész? Nyilván nőgyógyászhoz kell először elmennem, de nem tudom ott mit mondjak és mit fognak majd csinálni. Nem igazán merek elmenni.
Előre is köszönöm válaszát.

Szakértőnk válasza a Fogamzásgátló tabletta kérdésre

Kedves Levélíró!

Érthető, hogy tartasz a fogamzásgátló felíratásától, hiszen nem rendelkezel elég információval. A felíráshoz nem szükséges szülő jelenléte, nőgyógyászati vizsgálat viszont igen. Itt az oldalon is találsz cikkeket arról, hogy mi történik a nőgyógyásznál. A tablettából egy vagy három havi kiszerelés létezik, a három havi adag kb. 7-8 ezer Ft-ba kerül.

Mehetsz tb által finanszírozott szakrendelésre, itt természetesen nem kell fizetned az ellátásért. Csak a TAJ-kártyádra lesz szükség. Ha magánrendelésre mész, akkor előzetesen időpontot kell kérdned és itt ki kell fizetni a vizsgálat díját is (viszont itt az általad válaszott orvos vizsgál).

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor