Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / terhesek?!.... mit tegyek...
  

terhesek?!.... mit tegyek?? :((

ora 2012-01-06 20:50:42

sexeltem a baratommal szilv. 2 nappal a fiu 19 en 14! de nem vedeztunk csak mikor jot a sprerma ki huzta! s ez 3szor vol egy ejszaka alatt! kerem segitsen mit tegyek nagyon felek meg akarok halni ha terhes vagyok! kerem segitsen hogyan tudjam meg??? tesztel? de az semm mond igazat mindig! mi lesz kerem segitsen konyorgom felek! egy szomoru lany:(

Szakértőnk válasza a terhesek?!.... mit tegyek?? :(( kérdésre

Kedves Levélíró!

Ne legyél buta! Nagyon nagy felelőtlenséget csináltatok, de ez nem ok arra, hogy meg akarj halni. Fontos lenne megyjegyezned, hogy MINDIG oda kell figyelned a védekezésre, akármit mond is a partnered. Azon egyszerű oknál fogva, mert egy bekövetkező nem kívánt terhesség TÉGED érint elsősorban, NEKED kell kihordanod a babát vagy megszakíttatnod a terhességet. Ez utóbbi pedig nagyon komoly dolog, testileg és lelkileg is megvisel egy nőt.

Tehát: mivel nemcsak a sperma, hanem az előváladék is tartalmazhat spermiumokat, ezért megeshet, hogy valóban teherbe estél (de nem túl nagy rá az esély). Ezt azonban csak az aktust követően kb. két héttel mutatja ki a teszt leghamarabb megbízhatóan. Tehát ha másodikán volt az együttlét, akkor kb. január közepén. Teendőd jelenleg nincsen.

Jó ha tudod, hogy van olyan gyógyszer, ami a védekezés nélküli aktust követően 3 ill. 5 napon belül alkalmazva megelőzi a terhességet. Ezt szükség esetén nőgyógyász és háziorvos is ki tudja írni (vényköteles). Az is fontos információ, hogy ezt a készítményt csak igen-igen indokolt esetben szabad alkalmazni, mivel nagy adag hormont tartalmaz, ezzel alaposan beavaktozik a szervezet saját hormonális működésébe. (Ez főleg ilyen fiatal korban okozhat problémát.)

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

- hirdetés -