Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / merevedesi zavar
  

merevedesi zavar

ora 2011-12-02 20:31:46
Tisztelt doktorno!
A baratom 22eves es merevedesi zavarokkal kuzd! Mikor eloszor szeretkeztunk akkor is gondok voltak. Most meg mar tobb mint egy eve hogy havonta van szexualis egyuttletunk. Am egy ideje megint elojott es nem tudjuk mi valtja ki, csak egyszeruen nem allt fel barmit csinalhattunk.ettol nagyon fusztralt mostanaban ha agyba kerulunk, en igyekszek segiteni megrto vagyok de mit tegyek meg?
Mi okozhatja, es hogyan lehet ezen felulkerekedni?

Szakértőnk válasza a merevedesi zavar kérdésre

Kedves Levélíró!

Milyen a kapcsolatotok? Nem elírás volt, hogy havonta van szexuális kapcsolatotok (ez nekem kicsit azért ritkának tűnik)? Vagy esetleg távkapcsolatban éltek? Korábbi kapcsolataiban fordult-e elő ilyesmi? Van-e valamilyen krónikus betegsége? Szed-e bármilyen gyógyszert? Spontán van-e merevedése? Petting során van-e merevedése, magömlése? Fennáll-e ez a probléma orális szex során is? Megoldott-e a védekezés? Nincsen-e valamilyen zavaró tényező az együttlétek során?

Mivel fiatal és valószínűleg egészséges emberről van szó, nem hinném hogy szervi ok áll a háttérben, sokkal valószínűbb lehet, hogy lelki probléma miatt nem jön létre a merevedés. Ennek a hátterében állhat korábbi lelki trauma is, de a sikertelenség miatt fellépő szorongás is. Úgy gondolom, a bevetezőben feltett kérdéseket kellene átgondolnotok, hátha abból is következtethettek az okra. Azt javaslom, az aktust egy ideig ne erőltessétek, ezzel felmentve őt a teljesítménykényszer nyomása alól. Próbáljatok ki más módszereket egymás örömhöz juttatására, és akkor lépjetek ismét tovább, ha erre ő is késznek érzi magát, sőt, kifejezett kívánsága.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések