Főoldal / Szakertő válaszol / Csak lányoknak / Terhes vagyok!? :(
  

Terhes vagyok!? :(

ora 2011-10-21 18:22:09
Kedves Doktornő!
Sajnos egyre jobban biztosabb vagyok abban hogy terhes vagyok. Utoljára augusztus.19.-én jött meg.Most októberben volt egy két napig egy nagyon kevés vérzésem egy kicsit barnás folyás szerű. Nem voltam még nőgyogyásznál mer régebben is volt olyan hogy nem jött meg kb 1 hónapig és utánna normálisan megjött. Most pár napja fáj egy kicsit a hasam, mintha kezdene megjönni. De a folyásomon nemlátszik h barnás lenne. Tesztet se tudtam csinálni mert drága és nem tudtam venni,sajnos nem engedi meg az anyagi helyzetem. Kiszámoltam hogy most kb 2honapos terhes lehetek elég sok jel utal rá.Még nem hánytam, csak fájdogál a hasam alja, a melleim megvannak duzzadva, és a tünetek nagyon hasonlitanak arra mintha megakarna jönni. Annyit már tudok hogy sajnos nemtudom semmiképp megtartani, pedig nagyon szeretném. De még fiatal vagy 19éves. Az anyagi helyzetem se engedi. Még tanulok, és a szüleimmel élek. Nagyon félek az abortusztól. Érdekelne hogy ez körülbelül mennyibe kerülne? Ha nemtudom kifizetni akk nemtudom semmiképp elvetetni?? Nagyon kétségbe vagyok esve! Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: J. N.

Szakértőnk válasza a Terhes vagyok!? :( kérdésre

Kedves J.N.!

Az olcsóbb típusú terhességi tesztcsíkok beszerezhetők 6-700 Ft-os áron a patikákban vagy a drogériákban. De nem feltétlen kell venned, ha elmész nőgyógyászati ambulanciára, akkor a vizsgálat során kiderül, ha babát vársz. (Ez a vizsgálat ingyenes, nem kell sem beutaló, sem időpontot kérni.) Nagyon kellene sietned, mivel a terhesség a 12. hétig szakítható meg, ez aug. 19-ei utolsó vérzéssel számolva nov.11-re esik. Viszont előtte még többször kell beszélned a családvédelmi szolgálat munkatársával stb.tehát ez időbe telik! Úgyhogy a lehető leghamarabb keress fel nőgyógyászt.

A terhességmegszakítás díja nagyjából 30 ezer Ft, szociális alapon elképzelhető, hogy ennél kevesebbet kell érte fizetned.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések