Mit tegyek, hogy élvezzem..?

2011.10.09.
Kedves Doktornő!
Levelemmel, azért fordulok Önhöz, mert problémáim vannak az önkielégítéssel. 16 éves lény vagyok és nem sokszor szoktam magamhoz érni, mivel nem tudom elérni a kívánt hatást. Valahogy soha nem jutok el arra szintre, ahová el kellene jutnom. Nem tudom mit kéne tennem, hogy tudjam élvezni a dolgot. Van esetleg valami olyan módszer? Vagy egyszerűen velem van a baj? Nem értem nekem mért nem sikerül, meg egyáltalán pontosan mit is lehet elérni maszturbációval?
Elnézést a kissé bizarr kérdés miatt, válaszát előre is köszönöm..!

Szakértőnk válasza a Mit tegyek, hogy élvezzem..? kérdésre

Kedves Levélíró!

Nem értem hogy miért is ragaszkodsz ennyire görcsösen ahhoz, hogy maszturbálj, ha igazán nem okoz élvezetet. Mert a környezetedben élők csinálják? Szerintem az egésznek akkor lehet értelme, ha kellemes érzést, élvezetet okoz. A cél nyilván az örömszerzés, adott esetben az orgazmus elérése.

A maszturbálás fontos lépés lehet a tested megismerésében, tehát tkp. hasznos tevékenység. Próbáld feltérképezni a testedet, nézd meg magadat tükörben, akár az intim területet is. A női nemi szerv legérzékenyebb része a klitorisz környéke, ennek az izgatása vezet legkönnyebben orgazmushoz. Viszont erőltetni nem érdemes szerintem, tehát akkor csináld, ha erre késztetést érzel. Ha még nem érzel, akkor sincsen semmi gond, annak is eljön majd az ideje.

Üdv:

Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett

Hasonló kérdések

Cikkek a témában

Rizikókalkulátor