Főoldal / Szakertő válaszol / Csak fiúknak / 'Sok' apró kérdés
  

'Sok' apró kérdés

ora 2011-07-29 14:24:29
Üdv, 15 éves fiú, szűz, néhány kérdés:
1. Kis fehér libabőrnek látszódó pattanások a péniszen: Ebben ennek már itt is utánaolvastam, számtalanszor feltett kérdés. Nem fáj, szerintem ez az amit mások is kérdeztek, vmi mirigy miatt mind1. Ha el akarom távolíttatni ezt érdemes lenne most vagy ez mind1, akár évek múlva és 'ráér'?
2. Én többségében alsónak fecskét hordok, mostanában néha alsónadrágot, és megfigyeltem hogy a fecskenadrág kicsit alulról szorítaná a heréket. Ez nem fáj nagyon, egy nagyon ici-picit fájt csak, ez baj?
3. Egyszer az alsóm amit felvettem VIZES lett, és felelőtlenül leraktam a székemre gondoltam majd megszárad.. (lehet h ki kellett volna rakni napra száradni). Kb másnap délutánra megszáradt, mivel alig volt rajtam még egyszer felvettem. Mivel nem napon száradt meg nem-e lehet h 'kicsit' megpenészedett? Akkor még nem gondoltam rá, meg nem láttam az alsón semmi furcsát (fekete volt), de azóta belegondoltam ebbe. Ez nagy probléma? Ha tegyük fel a 'legrosszabb' történt akkor ennek mik a nyomai? Megjegyzésként írom le, hogy ez kb 3-4 hónapja volt, asszem az eset kis idővel maszturbálásnál a péniszemnek "másfajta" szaga volt mint addig, ezt azóta nem tapasztaltam.
4. Egyszer WC-zésnél vettem észre hogy a makkom kicsit fájt, és egy kb egy cseppnyi (szerintem vér volt, piros szín) mintha vér volt volna rajta. Néztem de sebet nem nagyon láttam akkor, de a makkom tövében a 'peremén' mintha nagyon apró 'tűszúrásnyomnak látszódó' vmit láttam volna, de persze csak olyannak tűnt :D Asszem h előtte egy kicsit fájlt, ez kb 4-5 hónapja volt azóta nem volt ilyen. Ez mi lehetett?
5. Egyszer a makkom tövében 'a peremén', egyszer-kétszer észrevettem hogy lila, illetve hogy mintha nagyon-nagyon-nagyon tényleg kis vmi pattanásszerű lenne a szélén, de egy 'átlagos' pattanásnál ez jóval kisebb, de lehet h csak bebeszélem magamnak.. ?
6. végezetül, megfigyeltem hogy az egyik herém egy nagyon kicsivel de TALÁN lejjebb helyezkedik el mint a másik. 1-2 mm talán.

Szakértőnk válasza a 'Sok' apró kérdés kérdésre

Kedves Levélíró!

1. Valószínűleg tényleg faggyúmirigyekről van szó, nem kell őket piszkálni. Eltávolíttatni sem szükséges (normális, hogy ott vannak), de ha valami miatt téged tényleg nagyon zavarnak ezek a mirigyek, akkor ráér később. Bőrgyógyász tud segíteni.

2. Ha túlságosan szoros az alsónadrág, az nem tesz jót, hiszen a heréket a testhez szorítja, ezzel pedig növeli a hőmérsékletüket. Ez pedig kedvezőtelen a hímivarjsejtek termelődése szempontjából. Esetleg válassz kicsi nagyobb vagy más fazonú alsót.

3. Egy nap alatt biztos hogy nem penészedett meg a ruha, hiszen télen is többnyire bent szárítjuk a tiszta ruhákat. A kellemelten szag mással magyarázható valószínűleg.

4-5. Ezek apró sérülések lehettek, mivel elmúltak, aggodalomra nincs ok. Nyugalom!

6. Ez normális dolog, minden férfinak lejjebb van az egyik heréje.

Üdv:Dr. Szimuly Bernadett Dr. Szimuly Bernadett
Hirdetések